Două decese de anul trecut, puse pe seama covid azi, după 8 luni

Prefectura Constanța a anunțat, astăzi, două decese puse pe seama coronavirusului. Problema este că decesele au avut loc în noiembrie, respectiv decembrie 2020!

„Sunt raportate două decese anterioare intervalului de referință (ultimele 24 de ore). Acestea au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcția de Sănătate Publică Constanța, în urma verificărilor efectuate”, a anunțat Prefectura.

Este vorba despre:

  • Deces 1.257: Bărbat, 70 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, bronhopneumopatie obstructivă cronică), decedat în 23.12.2020, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces 1.258: Bărbat, 74 de ani, Constanța, comorbidități (chist hidatic hepatic), decedat în 16.11.2020, la Secția Exterioară Agigea.

În intervalul de referință (ultimele 24 de ore), în județul Constanța, nu a fost înregistrat niciun deces cauzat de coronavirus.

Situație actualizată la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.957 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.258 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 7 persoane internate. De asemenea, la nivelul județului sunt 499 de persoane aflate în carantină la domiciliu și 5 persoane sunt izolate la domiciliu.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 527 de cadre didactice, 1.310 elevi, 272 de studenți și 162 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.828 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (407), asistenți medicali (826) și personal auxiliar (595).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 2 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 0 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 5 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 0 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 0 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 58 de teste antigen rapide și 523 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, 5 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 1.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 56 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 01 iulie a.c., 150 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 370 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.