Două fotografii care demonstrează incompetența Primăriei Constanța și a Confort Urban SRL

Felix Stroe, președintele PSD Constanța, spunea, în octombrie 2015, că un primar trebuie să se ocupe, potrivit legii, de patru aspecte importante: transport în comun, asfaltarea străzilor, salubrizare și ordine publică. (Detalii AICI și video la finalul textului).

Vă prezentăm două fotografii care arată că aceste lucruri nu sunt importante pentru Primăria Constanța, o primărie care are bani, așa cum spunea, recent, edilul Decebal Făgădău. Deși are bani, sute de locuitori ai municipiului trăiesc în condiții improprii nu numai pentru un oraș care se laudă că are un contract cu Banca Mondială, ci improprii pentru cea mai umilă localitate din țară.

Iată cum arată două străzi din municipiul Constanța, la aproape doi ani de mandat ai primarului Decebal Făgădău, care a fost și primar interimar un an, dar și viceprimar din anul 2009. Practic, se află la conducerea orașului de aproape zece ani.

Prima imagine este de pe strada Tiberiu Brediceanu, din cartierul Compozitorilor.

tiberiu brediceanu
Strada Tiberiu Brediceanu trebuia să fie asfaltată încă de anul trecut. Acum, un buldozer zace aproape abandonat, iar în unele locuri s-au format mici lacuri (foto: Constanța 100%, 20 martie 2018)

Primarul a anunțat, încă de la începutul anului 2017, că va fi asfaltată până la finalul anului. Lucrările au fost executate de Confort Urban, societatea primăriei. În decembrie 2017, lucrările erau departe de a se fi încheiat. Pentru că a venit iarna, Confort Urban și-a luat jucăriile, adică utilajele, și a plecat. Între timp, a scos asfaltul de pe strada Soveja, care arăta foarte bine, și a pus unul nou. Locuitorii de pe strada Brediceanu au trecut iarna cu strada în condiții jalnice, aproape nepracticabilă. Știți de ce nu s-a terminat asfaltarea? Pentru că iarna nu-i ca vara! Reprezentanții Primăriei Constanța ne-au transmis, negru pe alb, că motivul este că a venit iarna.

„În ceea ce privește asfaltarea străzii Tiberiu Brediceanu vă comunicăm faptul că în luna ianuarie 2018 se va finaliza lucrarea la nivel de piatră, urmând ca în luna martie a aceluiași an să fie turnat și covorul asfaltic. Amenajarea acestei străzi era programată pentru sfârșitul acestui an (n.r. 2017) însă, din cauza temperaturilor scăzute care nu mai permit turnarea covorului asfaltic a fost amânată pentru prima parte a anului viitor, atunci când vremea va fi prielnică”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța pentru Constanța 100%.

Suntem deja în data de 20 martie și se profilează o nouă minciună a Primăriei Constanța.

A doua fotografie este de pe strada Prelungirea Recoltei, din cartierul Palazu Mare. Locuitorii de aici spune că plătesc impozite ca la oraș, de locuiesc în condiții mai rele decât cele dintr-un cătun amărât.

„Am făcut nenumărate cereri la primărie să ne asfalteze strada, nu am primit decât răspunsuri negative”, ne-a spus o doamnă care locuiește acolo.

Oamenii spun că în zonă nu poate ajunge o salvare sau o mașină de pompieri, dacă e nevoie, și au ajuns la capătul răbdării. Vor să ajungă în audiență la primar, pentru a îi spune direct care sunt problemele cu care se confruntă. Din păcate, să ajungi în audiență la primar este un proces anevoios, în care trebuie să ai răbdare, pentru că durează câteva luni de zile.

Între timp, deși multe străzi arată așa, Primăria Constanța schimbă borduri. (Amănunte AICI).

Anul acesta, primăria intenționează să asfalteze 17 străzi.

 1. Strada Barbu Filaret, cartier Baba Novac.
 2. Strada Gheorghe Dima, cartier Baba Novac.
 3. Strada Mihail Jora, cartier Baba Novac.
 4. Prelungirea Recoltei, cartier Palazu Mare.
 5. Aleea Vâscului, cartier Baba Novac.
 6. Strada Crișana, cartier Baba Novac.
 7. Strada Breaza, cartier Baba Novac.
 8. Strada Prislop, cartier Baba Novac.
 9. Strada Alexandru Șteflea, cartier Baba Novac.
 10. Strada Horia Grigorescu, tronson 2, cartier Baba Novac.
 11. Strada Govora, tronson 2, cartier Baba Novac.
 12. Strada Amota, cartier Baba Novac.
 13. Strada Institutor Gh. Tănăsescu, cartier Palazu Mare.
 14. Strada Lebedei, cartier Palazu Mare.
 15. Strada Gheorghe Doja, cartier Palazu Mare.
 16. Bulevardul Aurel Vlaicu.
 17. Strada Thermele Romane.

În total, lucrările de asfaltări sunt estimate la 6.327.000 lei, fără TVA.

Spre comparație, numai asociația de handbal din Constanța a primit, anul trecut, mai mulți bani decât întregul program de asfaltare. Puteți citi mai multe pe această temă în România liberă.

La aceste străzi se adaugă altele cinci ale căror lucrări sunt în execuție. Este vorba despre Constantin Bobescu, Gheorghe Dumitrescu, Sergiu Celibidache, Tiberiu Brediceanu, Operei, toate din cartierul Compozitorilor. Toate trebuia să fie finalizate anul trecut. Pentru anul 2018 sunt bugetate lucrări aici lucrări de 2.076.000 lei. Detalii AICI.

Pentru anul 2019 – 2020 sunt propuse lucrări de investiții în trama stradală pe 51 de străzi și alei, în valoarea totală de 19.299.174 de lei.

C.H.

Informațiile publicate de Constanța100% pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VIDEO. „Simfonia dezumanizării”, în premieră la Teatrul de Stat Constanța

mar mart. 20 , 2018
Obişnuitul weekend teatral este precedat, joi, 22 martie, de la ora 19.00, de premiera spectacolului de teatru – dans SIMFONIA DEZUMANIZĂRII. În parteneriat cu Teatrul de Stat Constanţa (TSC), Total Dance Center a realizat acest spectacol original a cărui distribuţie este alcătuită din dansatorii Roxana Gabriela Gurău, Ruxandra Timoaşcă, Bianca […]
simfonia dezumanizarii

V-ar putea interesa și: