Două minore au spus că au fost răpite și abandonate în Constanța

politia

Două minore au spus că au fost răpite și abandonate în Constanța. 15 polițiști au fost alertați și au descoperit că au mințit. Fetele au fost amendate.

Astăzi, în jurul orei 15:15, o femeie de 34 de ani a sesizat, prin apelul unic de urgență 112, faptul că pe o stradă din municipiul Constanța se află două minore care reclamă că ar fi fost violate și răpite.

„Acum 30 de minute am sunat la 112 și am chemat un echipaj de Poliție. Mă pregăteam să mă duc la plajă cu băiatul meu de 9 ani! Stau la școala 8, am fost să îmi arunc gunoiul. Așteptam familia să ne ducem împreună la plajă. Și când văd două fete de 14 ani la bloc și plângeau. M-am dus înspre ele și le-am întrebat ce ați pățit? Fetele au răspuns: am fost răpite din Mereni și legate la ochi si aruncate aici. Am sunat imediat la 112, a venit Poliția si ambulanța si au vorbit cu fetele si le-au dus la spital”, a scris o femeie pe Facebook.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde minorele au povestit cum în această dimineață, în jurul orei 09:30, ar fi fost urcate cu forța într-un autoturism de către un bărbat necunoscut, în timp ce se plimbau pe o stradă din localitatea Mereni, timp în care ar fi fost legate. Minorele nu au putut preciza ce s-a întâmplat de la urcarea în autoturism și până la momentul apelului și nici cum au ajuns în municipiul Constanța.

Două echipaje ale ambulanței au consultat minorele de 14, respectiv, 13 ani, constatându-se că acestea nu prezentau urme vizibile de violență.

Ulterior, cele două fete au fost audiate în prezența reprezentanților DGASPC Constanța, relatând că au venit în municipiul Constanța cu autobuzul, s-au plimbat, iar la un moment dat s-au rătăcit, spunând unei femei că ar fi fost răpite și violate, de teamă să nu fie certate de părinți. Minorele nu au fost victimele vreunei infracțiuni, acestea fiind încredințate familiilor.

15 polițiști au fost angrenați în cercetări până la stabilirea adevărului. Este vorba despre oameni ai legii din cadrul Secției 4, Secției 9 Rurală Topraisar și cei ai Postului de Poliție Mereni.

Prin urmare, polițiștii Secției 4 au luat măsura sancționării contravenționale a părinților pentru nesupravegherea minorelor, conform L 61/1991 R cu amendă în valoare de 500 de lei, iar minora de 14 ani a fost sancționată cu amendă în valoare de 250 de lei pentru alarmarea organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, fără motiv întemeiat.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.