Două săptămâni fără apă caldă în Cernavodă

Urmează două săptămâni de dușuri cu apă rece în Cernavodă

Orașul Cernavodă rămâne, timp de două săptămâni, fără apă caldă.

S.C. Utilități Publice Cernavodă S.R.L a anunțat că va sista furnizarea apei calde în perioada 26 august – 9 septembrie 2019, conforma planificării comunicată de Compania Nuclear Electrică Cernavodă, ca urmare a programului anual de întreținere preventivă.

„Abonații societății care au boilere sunt rugați să separe coloanele de alimentare pentru a nu influența înregistrarea contorilor”, au transmis reprezentanții societății.

S.C. Utilitati Publice Cernavoda S.R.L. este unicul operator detinator de licenta A.N.R.S.C. pentru prestarea serviciului de transport, distributie si furnizare energie termica pe raza Orasului Cernavoda. Societatea are dreptul si obligatia de a administra infrastructura tehnico-edilitara aferenta serviciului catre populatie si catre agentii economici racordati la cele 16 puncte termice (14 aflate in administrarea directa a socitetatii si 2 in administrarea S.N.N. – PT11, PT14).

Organul de conducere si control al societatii este Consiliul Local Cernavoda, in calitate de unic actionar. Acesta supune spre aprobare bilantul de venituri-cheltuieli, strategia de dezvoltare, structura  organizatorica si situatiile financiare.

Societatea cumpara energie termica de la producatorul S.N.N. Electrica S.A. si o vinde populatiei si agentilor economici de pe raza Orasului Cernavoda. 

Energia termica primara sub forma de apa fierbinte este transformata prin intermediul instalatiilor din punctele termice, in agent termic secundar pentru incalzire si in apa calda de consum.

Apa rece necesara prepararii apei calde de consum este asigurata din reteaua de apa rece de la oras, fiind furnizata de S.C. RAJA S.A. In anul 2017, Primaria Cernavoda a finalizat forarea a 5 puturi de apa rece racordate la 5 puncte termice, respectiv: PT1, PT2, PT14, PT17, PT18.

Agentul termic secundar pentru incalzire este livrat consumatorilor intr-un sistem inchis format din: schimbatoare de caldura, pompe de cilculatie, vas tampon, pompa de adaos, vas de expansiune, aparatura de comanda si control, instalatii de automatizare, retele de distributie si instalatii interioare ale consumatorilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.