Două spitale covid din județul Constanța nu mai au niciun pacient

Constanța are din ce în ce mai puțini bolnavi de covid, iar acest lucru se vede și în spitale. În acest moment, sunt 91 de persoane internate, dintre care 84 din județul Constanța și 7 din alte județe. În total sunt 622 de locuri. Două dintre spitale nu mai au niciun pacient!

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 40 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 0 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 27 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 22 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 2 ocupate).

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.238 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 217 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 524 de cadre didactice, 1.300 de elevi, 270 de studenți și 161 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.820 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (406), asistenți medicali (826) și personal auxiliar (588).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 105 teste antigen rapide și 880 de teste RT-PCR.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, un număr total de 34 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 11.900 de lei. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 67 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 19 mai a.c., peste 200 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.087 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.743 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.219 persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Zen Residence
energia residence



Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Stroe și Țuțuianu i-au pus la zid pe Habarnam și Număpricep

Thu May 20 , 2021
Felix Stroe, senator și președintele PSD, și Horia Țuțuianu, deputat, i-au pus la zid pe liberali, în timpul unei conferințe de presă organizate joi. Aceștia au criticat în termeni duri măsurile – sau, mai bine zis, lipsa de măsuri – lui Vergil Chițac, primarul Constanței, și ale lui Mihai Lupu, […]
stroe-tutuianu