Douăzeci de sturioni pescuiţi ilegal din Dunăre au fost redaţi mediului

Douăzeci de sturioni pescuiţi ilegal din Dunăre au fost redaţi mediului

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat în zona de competență doi cetăţeni români care transportau, într-un autovehicul, fără documente legale, 20 de sturioni, care cântăreau peste 15 kilograme.

În data de 11.08.2022, în jurul orei 10.00, poliţiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, acționând în baza unei informaţii, au oprit pentru control, pe digul de protecție al Dunării, un autoturism în care se aflau două persoane de sex masculin, în vârstă de 42, respectiv 31 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea.

În urma controlului, polițiștii de frontieră au descoperit în autoturism 20 de sturioni, de dimensiuni mici, din specia cegă, în stare vie, având greutatea totală de 15 kilograme.

O cegă ajunge la o greutate medie de 8,8 kilograme.

Cei doi bărbaţi au declarat că au pescuit peștele în fluviul Dunărea și intenționau să-l comercializeze.
Peștele a fost redat mediului natural în prezența unui reprezentant al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, a polițiștilor de frontieră şi a persoanelor depistate.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cea de-a XVIII-ediție a Taberei Internaționale de Pictură „Lucian Grigorescu”- Medgidia 2022, se apropie de start

Fri Aug 12 , 2022
În perioada 17-25 august 2022, Primăria Municipiului Medgidia organizează cea de-a XVIII-a ediție a tradiționalei Tabere Internaționale de Pictură „Lucian Grigorescu”. Cu scopul îmbunătățirii procesului de comunicare interculturală între artiștii locali și cei internaționali dar mai ales pentru îmbogățirea patrimoniului cultural local, artiștii plastici se vor reuni în municipiul Medgidia […]
AFIS-Lucian-Grigorescu-tabara-de-pictura-2022