Dovada că turiștii care vin în Mamaia nu vor să plătească parcare nici dacă este foarte ieftin

Parcare privată cu plată aproape goală. Foto: 23 iulie 2021, Constanța 100%

Primăria Constanța taxează cu 4 lei pe oră parcarea în stațiunea Mamaia, iar mulți turiști sunt nemulțumiți și anunță că de anul viitor vor merge în Grecia sau Bulgaria. Cu toate acestea, indiferent de cât de puțin ar costa, mulți români pur și simplu nu vor să plătească pentru parcare. Avem dovada.

Uitați-vă la imaginile din acest articol. În ele puteți vedea o parcare mare, privată, amplasată la intrarea în Mamaia, lângă satul de vacanță. Parcarea este păzită și se poate ajunge în siguranță în stațiune, pentru că în dreptul ei este o pasarelă pietonală.

Fotografiile sunt realizate vineri, 23 iulie, în jurul orei 10.00. După cum vedeți nu-s mai mult de 10 mașini (exagerez când spun zece). În rest, totul e liber. Prețul parcării aici este 20 de lei pentru o perioadă nelimitată. Cu alte cuvinte, dacă stai 5 zile sau mai mult, plătești 20 de lei. Când stai în Mamaia pentru plajă, chiar nu ai nevoie de mașină.

Parcare privată cu plată aproape goală. Foto: 23 iulie 2021, Constanța 100%

E goală. În schimb, în toată Mamaia veți întâlni șoferi care parchează pe spații verzi, pe alei de acces, cam oriunde pot strecura o mașină fără să achite parcarea. Cu riscul ca aceasta să fie ridicată de primărie, și atunci costul total ajunge la multe sute de lei (amenda propriu-zisă plus tarif ridicare mașini – 450 de lei, tarif transport mașini – 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi – 60 de lei.).

Mașină ridicată de pe spațiul verde din Mamaia. Foto: Primăria Constanța

Cei care vin în Mamaia mai au posibilitate să parcheze la hotel. Hotelierii pot închiria locuri de la SRL-ul primăriei cu 499 de lei pe lună, în loc de 4 lei pe oră, și le pot oferi turiștilor. Asta înseamnă cam 17 lei pe zi.

Vă recomandăm și:

Cum fentează turiștii taxa de parcare din Mamaia

Parcarea cu plată goală, trotuarele pline de mașini

Autobuzul, soluție imposibilă și pe alocuri ipocrită

Poliția Locală Constanța a început să dea amenzi pentru neplata parcării

EXCLUSIV Câți bani a strâns Primăria Constanța din parcările cu plată în prima lună

Parcarea în Constanța, discriminatorie și printre cele mai scumpe din Europa


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

7 comentarii

 • Conform Regulamentului privind asigurarea locurilor de parcare aprobat cu HCL 113/2017, orice hotel trebuie sa aiba in folosinta exclusiva 9 locuri de parcare la 10 camere de cazare.
  Doar cine vine in Mamaia sa admire urbanismul contemporan si pleiada de stiluri arhitecturale ar trebui sa plateasca parcarea.

 • Adică vin în concediu, parchez mașina la pasarela Mamaia îmi iau trolerele, copii, catelul(și purcelul) și merg aprox 3-4km pana găsesc un hotel unde ma cazez. Bai ziariștilor ce arfi sa parcați și oi mașina la întrare în Brașov și sa mergeți pe jos sau cu taxi pana în Poiana?

  • Puteti parca la hotel, la pretul cerut de hotel, sau in fata hotelului, pe bulevard, unde va costa 94 de lei pentru 24 de ore. Nu trebuie sa cautati parcare mai ieftina daca aveti bani.

   • Buna ziua! Este vb de Luna Park?
    Am inteles ca acolo este 20 de lei pe ora parcarea.

    • Sincer, nu stiu cum se numeste. Cea de dupa pavilionul expozitional, cand mergeti spre Mamaia, pe partea cu pavilionul. Scria clar 20 de lei NELIMITAT. Poate or modifica tarifele acum, ca e varf de sezon. O sa verific.

     • Diana Istoc

      Bună ziua! Va contactez în legătură cu parcarea despre care spuneați de lângă pavilionul din Constanța. Ați reușit să vă informați despre prețul parcării pentru 24 ore? M-ar interesa pentru sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie. Mulțumesc, Diana

   • 94 lei pentru 24 ore pe un bulevard unde nu este asigurata paza,supraveghere,nimic,este hotie.Si cei care au banii,poate au muncit pentru ei si nu vad de ce i-ar da SRL-ului primariei pentru stationare autoturismului pe cativa metri de asfalt cu niste dungi,o parcare in adevaratul sens al cuvantului e altceva ,in Constanta nu va exsita asa ceva,nu are cine sa faca si nici de ce,pentru ca parcarile ocupa suprafete de teren pe care se construiesc blocuri ce aduc bani buni in buzunarele celor care ar trebui sa faca parcari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.