Doza patru de vaccin împotriva COVID-19, de luni și în România

Așa cum se întâmplă deja în Statele Unite ale Americii, și în România, începând de săptămâna viitoare va putea fi făcută, la cerere, doza patru de vaccin împotriva COVID-19.

Pot face a patra doză persoanele de peste 18 ani care au fost vaccinate cu trei doze de vaccin împotriva COVID-19 de tip ARN mesager.

A patra doză poate fi făcută cu produsul Comirnaty – Pfizer BioNTech, la minim 4 luni de la efectuarea dozei trei de vaccin. Asta înseamnă că cei care s-au vaccinat cu a treia doză înainte de jumătatea lunii ianuarie pot face și doza patru, dar doar dacă își doresc.

Persoanele care solicită vaccinarea cu a patra doză se vor adresa direct centrului de vaccinare și cabinetelor medicilor de familie, cu înregistrarea datelor privind vaccinarea direct în Registrul Electronic Național al Vaccinurilor. Nu este nevoie așadar de programare prin platformă.

V-ar putea interesa și:

Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru reducerea semnificativă a cazurilor
severe de boală și deceselor din cauza COVID-19, spun reprezentanții CNCAV.

Toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani se pot vaccina împotriva COVID-19, în interes individual și al sănătății publice. Vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului
(EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european.
CNCAV asigură populația de transparență completă și responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informațiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare împotriva COVID-19 să se realizeze într-un mediu favorabil și sigur.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Se oprește apa în localitatea Mihail Kogălniceanu

Wed May 11 , 2022
În vederea executării lucrărilor de modernizare la nivelul sistemului de alimentare cu apă, de pe strada Unirii din comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile, joi – 12 mai 2022, în intervalul orar 07.00 – 20.00. Vor fi afectați de lipsa apei toți consumatorii din localitatea […]
raja