VIDEO. Dr. Adrian Bîlbă, directorul CMSN. Două motive pentru care nu trebuie să folosiți petarde

Adrian Bîlbă, acvariul din constanta
Adrian Bîlbă, director general CMSN

Dr. Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, atrage atenția asupra celor pe care îi numește „petarzi”.

„În atenția petarzilor, a celor care își doresc să bubuie la trecerea dintre ani. Sunt animale care aud de 50 de ori mai bine decât noi, care nu înțeleg natura sunetului. În special pe lacul Tăbăcărie și în jurul acestuia sunt multe animale, păsări venite la iernat. Sunt câini care se sperie foarte tare. Este o grădină zoologică în zonă, există animale sălbatice, rezidenți noi, care se vor speria dacă bubuiți tare”, spune dr. Adrian Bîlbă.

Acesta mai spune că, din punct de vedere astronomic, anul a trecut pe 22 decembrie, la data solstițiului de iarnă. Atunci ziua a început să crească și anul se schimbă.

„În consecință, nu trebuie să simțiți vreun motiv calendaristic să v-audă în cosmos, pentru că nu se întâmplă acest lucru, bubuiți întârziați. Râd extratereștrii de voi. Mergeți și uitați-vă la artificiile făcute de Primărie, nu o să le puteți egala cu niciun fel de petarde pe care le cumpărați din zone neautorizate. Încercați să vă bucurați liniștiți împreună cu alții și cu alte animale pe acest Pământ de trecerea dintre ani. Vă doresc un an nou fericit!”, a mai spus directorul CMSN, dr. Adrian Bîlbă.

 

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Crimă într-un bar din Cobadin

Sun Dec 31 , 2017
La data de 31 decembrie a.c., in jurul orei 02.00, in incinta unui bar din localitatea Cobadin, judetul Constanta, a avut loc un conflict spontan intre doi bărbați din localitatea Cobadin, in urma căruia unul dintre ei a decedat, fiind lovit de mai multe ori cu un obiect ascuțit. Agresorul […]