Dr. Cora Maxim-Mitroi: Un om de 45 de ani, o valoare a Constanței, se zbate pentru viață. Nu ar fi ajuns în această stare critică dacă Spitalul de Boli Infecțioase ar fi fost deschis

spital-boli-infectioase-constanta-1

Doctorița Cora Maxim-Mitroi a semnalat, în mai multe rânduri, nevoia stringentă de a redeschide Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, care stă închis de circa zece luni.

Astăzi, mai mult decât oricând, doamna doctor este revoltată, pentru că un om drag ei, despre care spune că este o valoare a Constanței, un om de numai 45 de ani, se zbate între viață și moarte la Spitalul Județean. „Nu ar fi ajuns în această stare critică, dacă spitalul nostru ar fi fost deschis!!”, spune aceasta (lucrează la Infecțioase).

Iată mesajul său, în întregime, așa cum a fost postat pe pagina sa de Facebook:

„O conducere de spital care ar fi trebuit să fie aproape de personalul angajat, cât și de cetățenii orașului și să admită că lentoarea incredibilă cu care se mișcă lucrările, reprezintă un atentat la sănătatea publică!! Această conducere ar fi trebuit să iasă public în massmedia și să facă apel pentru luarea tuturor măsurilor în a fi urgentate aceste lucrări! M-aș fi așteptat să exercite presiune pe toți decidenții, de la Primărie, la Ministerul Sănătății și DSP, dar nu am văzut așa ceva! Ci doar o poziție de subordonare ridicolă…că doar e mai bine să nu deranjăm și să nu fim conflictuali…

O conducere de spital care a împrumutat din discursul primarului…cum că totul e bine, îndemnându-ne la răbdare…de atâtea luni, în loc să recunoască ce presupune un spital închis pentru constănțeni dar și pentru angajați! După cum se mișcă lucrurile în acest moment, atunci când se va redeschide, acest spital va fi la fel de NERENOVAT ca la momentul închiderii lui! Da, va fi cârpit și cu instalația electrică mai acătării! Atât!

Nu am nimic personal cu acești oameni, dar e inadmisibil să intrăm în vară, cu spitalul închis, după atâtea luni în care s-au tânguit prin presa de “casă” că vor renova clădirea după standarde europene?!

Cine a călcat în secția de zi și acum după “marea renovare”, dar și înainte de incendiu, a constatat că e la fel! Și nu sunt cârcotașă, doar realistă!

Oamenii aceștia care ar fi trebui să aducă și modularul și să renoveze complet corpul de clădire neafectat, continuă să ne sfideze pe noi, constănțenii!

E praf în ochi această secție de zi! Pentru că e insuficientă!! Și vor fi praf în ochi și cele vreo zece paturi, pe care vă chinuiți să le dați drumul prin iulie…

Nu am înțeles foarte bine ce a vrut să spună dna manager în articol, legat de adresabilitatea la compartimentul de la Medeea. În afară de plăgile mușcate care se pot adresa structurii din Medeea, când secția de zi e închisă, adică în zilele de weekend, în fiecare seară a săptămânii, de la ora 20.00 și în sărbătorile legale, constănțeanul nu trebuie să fie dezinformat!! Pentru alte urgențe, NU vă puteți adresa la Medeea!!

Pentru că e o structura dedicată numai unui anumit segment de bolnavi de infecțioase, așa numiții imunodeprimați, conform aprobării DSP. Asta sigur, dacă nu te numești Doru Iordache.

Dacă te numești Doru Iordache, beneficiezi de tratament preferențial!! La Medeea…deși nu ai ce căuta acolo pentru că nu ai boala care se tratează la Medeea!

În timp ce pacienții noștri, constănțenii normali care aveau nevoie de continuitate în asigurarea tratamentului injectabil inițiat în secția de zi, au fost nevoiți să se descurce pe la domiciliu, în weekendul prelungit de Rusalii, dnl Iordache a abuzat de influența pe care o are în interiorul spitalului! Ca și cum ar avea spital personal! Și astfel și-a primit tratamentul injectabil la fiecare 12 h! În timp ce un medic pensionar, care a muncit, domnule Iordache, o viață în spitalul de boli infecțioase, a trebuit să plătească o asistentă ca să-i facă tratamentul acasă că nu avea unde! Că spitalul e închis! Secția de zi era închisă! Și omul chiar avea boli serioase, amenințătoare de viață pentru care nu am găsit un loc la internare in SCJU Cta! Știti….nu avea “roșu în gât”, ca alții…

Și ca acest bolnav, mulți alții!

Dvs ați abuzat de poziția pe care o aveți în raporturile cu spitalul pentru tratament preferențial! În timp ce asistentele clinicii de la Medeea aveau plăgi mușcate de gestionat și bolnavi în pat de tratat, înlocuitorul de director medical dădea telefoane ca dvs să nu fiți lăsat să așteptați prea mult!

Nu vă e jenă!? Ar trebui să vă fie!

Știu că nicio autoritate nu se va sesiza…pentru ce!? Pentru ce reclamă un singur om?! Mereu același…Nu!

Indiferent de cât adevăr scriu, lucrurile vor continua în aceeași mocirlă și aceeași mizerie și de-acum încolo. Nimic nu se va schimba!

Sunt revoltată în această seară! Mai mult decât de obicei! Pentru că pe un pat din Terapia Intensivă a SCJU Cța, se află un om drag, un om de valoare morală și profesională deosebite, o valoare a Constanței, care la nici 45 de ani, se zbate pentru viață și care, am această convingere, nu ar fi ajuns în această stare critică, dacă spitalul nostru ar fi fost deschis!! Pentru că ține de specialitatea noastră! Pentru că infecționiștii au nevoie de spital pentru a-și face treaba!

Și nimeni nu mă poate contrazice!!”

Completare. Consilierului primarului, Doru Iordache, a oferit un punct de vedere pe care îl puteți citi AICI.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

ANPC oprește temporar funcționarea unui restaurant din București după o postare pe rețele de socializare VIDEO

Sat Jun 18 , 2022
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) s-a autosesizat și a realizat o acțiune de control la Trattoria Roma, un restaurant situat în Cartierul Drumul Taberei din București, în urma unei postări de pe rețelele de socializare, recepționată de tinerii comisari, pentru care acest mijloc de comunicare este foarte uzual. Ca […]