Dr. Cora Mitroi-Maxim: „Să mergi cu Furosemidul după tine în gardă sau să nu ai nici măcar niște banale soluții perfuzabile, căci doar e sfârșit de an și nu mai sunt bani… să stai să le împarți între pacienți… în 2023… nu știu cum aș putea cataloga treaba asta”

cora-mitroi-maxim-doctor
Sursă foto: Facebook

Dr. Cora Mitroi-Maxim a postat ieri, pe pagina sa de Facebook, o mărturie emoționantă a parcursului său de medic. A fost ziua în care s-a dat examenul de rezidențiat, prilej pentru ca aceasta să rememoreze traseul său profesional, speranțele cu care a plecat la drum și momentul actual, când în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, unde lucrează și care ține de Primăria Constanța, nu mai sunt bani nici pentru banale soluții perfuzabile, iar subsolul renovat cu un milion de euro s-a inundat, din nou.

Iată ce spune:

„Exact în urmă cu optsprezece ani eu și Răzvan dădeam rezidențiatul în Cluj…era o zi de duminică ploioasă, la fel ca cea de azi.
Dar era soare și speranță în sufletul nostru! Luasem amândoi punctaje mari si ne permiteam sa visam! Si visam la atât de multe…
Au trecut anii peste noi și deși am ajuns amândoi să fim împliniți profesional și să facem maximum în dreptul nostru (atât cat ni s-a permis), rămâne insatisfacția faptului că am rămas să profesăm într-un sistem medical la fel de bolnav ca acum optsprezece ani!
Într-un oraș îmbătrânit, murdar, trist, inundat de mizeria corupției, la fel ca acum paisprezece ani când am decis sa revenim acasă.

Să mergi cu Furosemidul după tine în gardă sau să nu ai nici măcar niște banale soluții perfuzabile, căci doar e sfârșit de an și nu mai sunt bani…să stai să le împarți între pacienți…în 2023…nu știu cum aș putea cataloga treaba asta.
Iar cei care ne conduc nu clipesc! Pentru că ei știu că noi, gloata ne mulțumim cu puțin, cel mult ne revoltăm pe FB.

Bineînțeles că Modularul din curtea Spitalului de Infecțioase, care are oricum jumătate de clădire în paragină, e mai mult decât nimic!
Bineînțeles că așteptăm darea lui în folosință, cât mai rapid, pentru că e nevoie și dacă va avea și imagistică, atunci cu atât mai bine!
Dar chiar acesta e „spitalul pe care generațiile viitoare îl merită? Ne învățăm copiii să aspire la mai mult, dar ne-am obișnuit să plecăm capul și să acceptăm prea puțin!
Modularul acesta nu e un spital în adevăratul sens al cuvântului, ci doar o soluție de avarie! Așa cum au fost gândite și celelalte astfel de structuri din țară! Potrivită, ce-i drept, pentru vremurile pe care le trăim, cu războaie la fiece pas, de zici că trăim prin anii ’40! Dar doar atât! Nimic mai mult!
Lăsând de-o parte că e un ansamblu de cașcaravete, de un hidos nemaiîntâlnit, dacă devine funcțional și reușește să treacă de autorizațiile DSPului, CNCANului s.a.md., tot e ceva decât nimic!

Dar ca să ieși in public, ca edil, în fața constănțenilor, cu atâta emfază, cu atâta aroganță și să te lauzi, de parcă ai înfăptuit neînfăptuitul, e peste puterea mea de înțelegere!
Da, s-a intrat în campania electorală! Pricep.
Dar poate ar fi câștigat niște voturi, dacă ni s-ar fi adresat din poziția de om smerit, aflat în slujba cetățeanului de rând și s-ar fi scuzat că nu a putut livra constănțenilor mai mult!

Furtuna de azi noapte a demonstrat încă o dată, ca lucrările făcute in oraș pe multi, foarte multi bani au fost executate de mântuială! În clădirea spitalului în care s-ar fi investit un milion de euro, subsolul s-a inundat la fel ca în trecut! Nicio schimbare în bine!
Niște amărâte de butoane de panică pentru bolnavi nu au devenit funcționale în cei doi ani scurși de la incendiu, dar primarul se etichetează ca fiind victima atacurilor celor neaveniți!

Nu am crezut că dnl acesta ar fi chiar salvatorul cetății, trimis de providență, desi am avut incredere, dar nici nu mi-am imaginat vreodata, că pentru un om de statura domniei sale va fi atât de…mic!”

Nota editorului: o cutie de Furosemid cu 20 de comprimate costă 11,94 lei în farmacie.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Dr. Cora Mitroi-Maxim: „Să mergi cu Furosemidul după tine în gardă sau să nu ai nici măcar niște banale soluții perfuzabile, căci doar e sfârșit de an și nu mai sunt bani… să stai să le împarți între pacienți… în 2023… nu știu cum aș putea cataloga treaba asta”

  1. Nimic nu va merge in acest oras cat timp va fi w c primar! Totul facut de mantuiala pt propriul profit rapid.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident rutier între un TIR și un microbuz de persoane

lun nov. 20 , 2023
Un accident rutier s-a produs luni dimineață între un TIR și un microbuz cu 8 persoane. Evenimentul a avut loc la ieșirea din Crucea spre Gălbiori. Intervine Stația Hârsova a ISU Constanța cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. COMPLETARE 1. Trei pacienți au […]

V-ar putea interesa și: