VIDEO Dr. Florian Stoian, prezent la protestul din Constanța: „Alunecarea spre dictatură se poate produce oricând în România”

Dr. Florian Stoian la protest, pe platoul din fața Prefecturii Constanța
Dr. Florian Stoian la protest, pe platoul din fața Prefecturii Constanța (foto: Constanța 100%, 25 februarie 2019)

Doctorul Florian Stoian, unul dintre cei mai apreciați medici din județul Constanța, a participat, duminică seară, la protestul din Constanța în apărarea justiției.

A spus că a fost impresionat de protestele magistraților.

„Situația spre care se îndreaptă România nu este tocmai în regulă. Până acum, în democrația românească, magistrații, incluzând aici judecătorii și procurorii, au stat la locurile lor de muncă. Am fost profund impresionat de ieșirile șefilor de parchete, inclusiv la Constanța, un șef de Parchet aproape de vârsta mea. Atunci mi-am dat seama că alunecarea spre dictatură se poate produce oricând în România.”

Dr. Florian Stoian

În opinia sa, după ce în 1989 muncitorii, în majoritate, au făcut o revoluție, a venit, acum, rândul intelectualilor.

„Rămâne de văzut dacă această pată de ulei care se va propaga în toată țara va avea câștig sau nu de cauză. Cheia este la intelectuali de data aceasta. Dacă în 89 muncitorii, în marea lor majoritate, au făcut o revoluție, acum cred că este rândul intelectualilor să facă o mișcare astfel încât democrația să iasă din nou la iveală.”

Doctorul Stoian a mai spus că ce se întâmplă în această perioadă este o luptă între economia liberă, care a construit România după 1989, și cea de stat.

„Practic, știți ce se întâmplă? Este o alunecare spre etatizare, spre ceea ce înseamnă puterea statului. Dacă stăm să ne uităm în jurul nostru, la ceea ce s-a făcut după Revoluție, privatul, economia liberă a produs ceea ce este astăzi România. Statul nu a fost în stare nici măcar să repare căile ferate și spitalele, lasă să construiască altceva. Cam aici e „războiul” care se duce, între economia liberă și tendința unor tătuci de a readuce statul la putere.”, a conchis acesta.

Doctorul Stoian a mai spus că este normal că magistrații au refuzat invitația premierului României la discuții despre ordonanța de urgență, pentru că nu aceasta este ordinea firească într-o democrație.

Mai jos puteți urmări declarațiile înregistrate chiar în timpul protestului.

Mai multe despre protestul de ieri puteți afla dacă dați click mai jos.

Vă reamintim că, pe 22 februarie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au protestat, vineri după-amiază, în fața instituției, împotriva modificărilor aduse sistemului de justiție de ordonanța de urgență a ministerului public. Au cerut independența justiției în fața politicienilor.

Au ieșit la ora 16.00 pe scările clădirii și au stat, tăcuți, 30 de minute, cu foi A4 pe care erau tipărite câteva dintre dorințele lor. Pe ele era scris, printre altele: „Justiție independentă”, „Independența = garanția libertății”, „Stop imixtiunii în activitatea DNA”, ”Independență, nu presiuni”, „Separația puterilor = echilibru, independență, nu imixtiune”. Cele mai multe mesaje pe care le-am văzut spuneau: „Adoptați recomandările MCV”. Printre ei i-am văzut pe Andrei Bodean,  șef al DNA Constanța, Sorin Constantinescu.

Detalii puteți afla AICI.

Dr. Florian Stoian este medic primar medicină internă și specialist cardiologie.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.