Dr. Irinel Popescu a operat în Spitalul Județean Constanța

Prof.  dr. Irinel Popescu a efectuat 2 intervenții chirurgicale alături de medicii din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța.

Este vorba despre doi pacienți cu tumori maligne de colon și rect, cu metastaze care trebuiau eliminate din ficat. Intervențiile au fost urmărite de medicii chirurgi specialiști și rezidenți din cadrul SCJU, fiind transmise live în sala de raport a secției Chirurgie I.

Tot astăzi, înainte de aceste operați, la SCJU s-a desfășurat workshop-ul „Chirurgia hepato-bilio-pancreatică. Prezent și viitor”. Evenimentul a debutat cu un curs susținut de către prof. dr. Irinel Popescu.

Acțiunea  de astăzi se datorează parteneriatului dintre Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța și A sociația Română de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică și Transplant Hepatic. Colaborarea va fi extinsă, astfel de evenimente urmând să fie organizate și în viitor.

irinel popescu

Echipa condusă de prof. dr. Irinel Popescu a efectuat primul transplant hepatic din România, în iunie 1997. Prof. dr. Irinel Popescu este șeful Centrului pentru Boli Digestive si Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni și Președintele Academiei de Ştiinţe Medicale din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.