Dr. Musta: „Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni vom avea o reducere a cazurilor”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
dr virgil musta

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut în ultimele săptămâni, în România. Trendul s-ar putea inversa peste două săptămâni, cu unele condiții.

Medicul Virgil Musta, șeful secției Boli Infecțioase II de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara spune că trebuie luate „măsuri foarte rapide, stricte și riguroase” și completează că, de fapt, măsurile ar fi trebuit luate mai din timp.

„Ideal era ca măsurile să fi fost luate mai devreme, înainte ca epidemia să revină cu atâta putere. Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni vom avea o reducere a cazurilor”, a mai declarat medicul din Timișoara.

„Este mai responsabil să facem măsuri individuale în anumite zone, decât să creăm reguli generale, care în anumite zone să nu fie necesare și să perturbe activitatea”, a mai precizat Virgil Musta la Digi24.

Numărul de pacienți internați la Terapie Intensivă rămâne mare, iar între numărul de pacienți critici și numărul de decese există o proporție, spune doctorul. „Statistica este la fel peste tot în lume și nu înșeală”, a comentat Musta la Digi24.

Duminică a fost a 12-a zi consecutivă cu peste 1.000 de noi cazuri de coronavirus în România.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.075 de noi îmbolnăviri de COVID-19. Potrivit datelor transmise acum de Grupul de Comunicare Strategică, bilanțul a ajuns la 53.186. În ultima zi, au fost înregistrate 34 de noi decese. De asemenea, la ATI sunt internați 412 pacienți. Numărul de teste raportat a fost de 14.215.

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

One comment

  • d-le doctor ,cu stima va anunt ca hotaririle pe care le-au luat medicii si specialistii NU coincid cu interesele psd Dvs doriti restringerea infectarilor iar aia extinderea lor pt a ingenunchia astfel guvernul Asa se explica decizia parlamentului a ccr si avocata diavolului de a lasa liber pe strazi citeva mii de bolnavi in numele unei democratii proprii Ce conteaza ca sanatatea intra in colaps ca oamenii se chinuie prin spitale sau ca mor Tzelul lor este de a compromite pnl cu orice pret ( platit de altii )

Leave a Reply

Your email address will not be published.