Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” se va integra în gruparea navală permanentă NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” se va integra în gruparea navală permanentă NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (DM 25) a plecat din portul militar Constanța marți, 6 iulie, pentru a se integra, în perioada 7-27 iulie, în gruparea navală permanentă NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2), pentru a executa misiuni de monitorizare a traficului maritim și de luptă împotriva amenințărilor subacvatice în bazinul Mării Negre.

Gruparea SNMCMG-2 este alcătuită din nava de patrulare ESPS ,,Rayo” P-42 (Spania, nava-comandant a grupării), vânătorul de mine TCG ,,Akcakoca” M-268 (Turcia) și dragorul de mine ,,Locotenent Lupu Dinescu” DM-25 (România) și urmează să participe la Exercițiul multinațional „Breeze 21”, organizat de Forțele Navale Bulgare, în perioada 10-19 iulie.

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” face parte din contingentul naval românesc al Forței NATO de Reacție (NATO Reaction Force) 2021, împreună cu fregata „Regina Maria” și un detașament de scafandri EOD.

Echipajul dragorului maritim românesc este alcătuit din 78 de militari și este comandat de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Parcarea cu plată se extinde în Constanța încet, dar sigur. Acum și pe strada Eliberării

mie iul. 7 , 2021
Primăria Constanța a început să amplaseze panouri pentru plata parcării în din ce în ce mai multe locuri. S-a început cu zona zero, apoi s-a trecut la zona 1. Zilele trecute acestea au fost montat pe strada Mircea cel Bătrân. Acum, panourile su apărut și spre marginea orașului, mai exact […]

V-ar putea interesa și: