Dragoș Potelanu, fost șef al CJAS Constanța, condamnat la 6 ani de închisoare

Dragoș Potelanu, fost șef al CJAS Constanța, condamnat la 6 ani de închisoare

Dragoş Poteleanu, fostul director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, a fost condamnat, luni, la şase ani de detenţie cu executare, pentru fapte de corupţie. În prima instanță primise 3 ani cu executare.

Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

„Contopeşte pedepsele principale stabilite în prezenta cauză – 3 ani închisoare şi 5 ani închisoare – şi aplică pedeapsa mai grea de 5 ani închisoare la care adaugă un spor de 1 an închisoare, reprezentând 1/3 din cealaltă pedeapsă, urmând ca în final inculpatul Poteleanu Dragoş să execute pedeapsa principală rezultantă de 6 ani închisoare. (…) Confiscă de la inculpatul Poteleanu Dragoş şi suma de 25.000 euro primită de inculpat de la martorii denunţători. (…) Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 26.10.2020”, se arată din hotărârea judecătorilor Curţii de Apel Constanţa.

În noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Dragoş Poteleanu, director general al CJAS Constanţa la data comiterii faptelor, pentru opt infracţiuni de luare de mită, în formă continuată – 46 acte materiale.

Potrivit DNA, în perioada 2012 – 2015, Poteleanu a pretins şi primit de la reprezentanţii unor entităţi medicale private (denunţători în cauză) sumele totale de 102.300 euro şi 24.000 lei şi servicii medicale pentru sine şi rude apropiate (într-unul dintre cazuri serviciile respective s-au ridicat la circa 3.000 euro).

„Aceste foloase necuvenite au fost pretinse şi primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unităţile respective”, susţineau procurorii DNA.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unor bunuri mobile şi imobile, inclusiv asupra conturilor bancare, ce îi aparţineau lui Poteleanu.

Procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Franța se va implica în realizarea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă

lun oct. 26 , 2020
România și Franța au semnat luni, la Paris, o declarație de intenție privind cooperarea în domeniul nuclear civil care vizează colaborarea cu partenerii strategici în realizarea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și retehnologizarea reactorului 1, a anunțat premierul Ludovic Orban. De asemenea, a mai fost semnat un acord […]
centrala nucleară cernavodă

V-ar putea interesa și: