Dragoș Săvulescu, fost patron la Dinamo și condamnat la închisoare în Dosarul Retrocedărilor, a fost arestat în Italia

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dragoș Săvulescu, fost patron la Dinamo și condamnat la închisoare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Radu Mazăre, a fost arestat luni în Italia.

Afaceristul plecase din țară, înainte ca magistrații să-l condamne. După ce toate actele vor ajunge în Italia, Dragoș Săvulescu va fi adus în România pentru executarea pedepsei.

Fostul acţionar al clubului Dinamo Dragoş Săvulescu, condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, a fost dat în urmărire.

Coform site-ului Poliţiei Române, pe numele lui Săvulescu Emi Dragoş există mandat de executare a pedepsei închisorii nr. 288/2017 din 07.02.2019, emis de către Curtea de Apel Bucuresti – Sectia II Penala.

În acelaşi dosar, au mai fost condamnaţi fostul primar al Constanţei Radu Mazăre – 9 ani de închisoare, iar Cristian Borcea şi fostul preşedinte al CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu la câte 5 ani de închisoare, numărul celor condamnaţi în dosarul retrocedării plajelor fiind de peste 30 de persoane.

Fostul acţionar dinamovist Dragoş Săvulescu, condamnat în dosarul retrocedării plajelor, spunea într-o postare pe blog, după ce a fost dat în urmărire, că este nevinovat, dar că nu se va preda autorităţilor române, pentru că nu recunoaşte sistemul de justiţie corupt din România. El precizează că se va adresa şi CEDO. De asemenea, Săvulescu susţine că toţi banii săi sunt câștigaţi legal, prin muncă.

„Îmi susţin total nevinovăţia şi consider că sentinţa de condamnare dată, cel puţin în cazul meu, în Dosarul retrocedărilor este profund nelegală şi abuzivă! În acest sens am adus succint, desigur nu la un nivel profesional, nişte argumente în acest sens – cred eu – demne de luat în seamă! Acestea sunt doar câteva, sigur că există şi alte argumente în acest sens ce vor fi explicate şi completate profesional de către avocaţi! Acestea vor fi folosite însă odată cu demararea căilor extraordinare de atac, că şi în faţa altor instanţe internaţionale. În mod evident, mulţi alţi inculpaţi au, la rândul lor, serioase argumente de susţinere a afirmaţiilor mele!”, scria Săvulescu după o lungă argumentaţie, care începe de la modul în care a fost constituit acest dosar.

Mazăre și gașca sa au furat aproape 1 milion de metri pătrați de teren în Dosarul Retrocedărilor, potrivit procurorilor.


VIDEO Constănțenii VOR PLĂTI pentru recuperarea furturilor din Dosarul Retrocedărilor

Lista terenurilor care revin municipiului Constanța în urma deciziei din Dosarul Retrocedărilor

Radu Mazăre cere rejudecarea dosarului Retrocedărilor, pe motiv că nu era în țară când a fost condamnat

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.