FOTO. Iubitorii de carte s-au întâlnit și au citit în Piața Ovidiu

dragobete iubeste cartile (38)
O parte din iubitorii de carte care au îndurat frigul pentru a forma un lanț uman, în Piața Ovidiu din Constanța (foto: 24 februarie 2018, Constanța 100%)

Dragostea de cărți a scos din case, pe temperaturi care se apropiau de zero grade, circa 20 de constănțeni.

Aceștia au răspuns, astăzi, invitației lansate de o mai mulți medici, care au vrut să facă un lucru deosebit (și curajos): să aduce cât mai mulți iubitori de care într-un lanț uman. Evenimentul s-a intitulat, simplu și frumos, „Dragobete iubește cărțile”.

Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. Deși circa 100 de persoane au anunțat că vor veni, frigul tăios a fost o piedică serioasă. Cum spuneam, circa 20 l-au înfruntat totuși și au venit în Piața Ovidiu. Îndeosebi părinți, alături de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani, poate puțin mai mari sau mai mici. Aceștia țineau strâns în mânuțe cărțile lor preferate, ca pe niște comori.

„Până acum am citit șase cărți. Preferata mea este Shiloh. Este cu un cățel”, ne-a spus una dintre copile, care citea din romanul lui  Phyllis Reynolds Naylor.

Alții au adus „Cartea mea cu povești” sau „Capra cu trei iezi”, a lui Ion Creangă.

„Îmi place să citesc. La calculator nu mă joc”, ne-a răspuns un alt copil.

Organizatorii au format și lanțul uman pe care l-au anunțat. A fost prima lor acțiune de acest fel, dar, din pasiunea pe care am văzut că o au pentru cărți, suntem siguri că nu va fi ultima.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cod portocaliu de GER. Se anunță NINSORI abundente

Sat Feb 24 , 2018
Meteorologii au emis Cod portocaliu de ger în aproape toată România. Atenţionarea cod portocaliu de ger intră în vigoare luni, 26 februarie, la ora 03.00 şi expiră pe 1 martie, la ora 10.00. Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 şi -8 grade, cele minime se vor încadra în general […]
ger