Drama Biancăi, fetița care s-a născut fără un femur. „De ce nu sunt un copil normal?”

Bianca, o fetiță de 10 ani, are nevoie în permanență de ajutorul mamei ca să se deplaseze. Mama o ajută să se dea jos din pat, să se pregătească pentru școală, să ajungă la cursuri, la întâlnirile cu prietenii de joacă.

O intervenție chirurgicală, extrem de costisitoare pentru o familie simplă – 30.000 de euro – i-ar putea oferi Biancăi posibilitatea de a face singură primii pași. 

Bianca este însă total dependentă de părinții săi, atunci când trebuie să se miște. Fetița s-a născut fără femurul stâng și poate păși doar cu ajutorul unei proteze. 

„E foarte greu! Este doar un copil! Ar vrea să se joace cu colegii ei, dar nu poate. E greu ca mamă să asiști la neputința copilului tău. Bianca este o fire sociabilă, își face repede prieteni. Cu toate acestea, îmi pune dese ori întrebări de genul: De ce m-am născut așa? De ce nu sunt un copil normal, ca toți cei de vârsta mea? Deși ne este extrem de greu, și mie și soțului, să facem față la provocările emoționale ce decurg dintr-o astfel de situație, încercăm să fim tari pentru copilul nostru. Noi ca părinți suntem alături de ea și o încurajăm tot timpul!”, a povestit Genoveva, mama fetiței.

„Încercăm pe cât putem să o susținem. Colegii de școală se comportă bine cu ea fiindcă o știu de când era la grădiniță, s-au obișnuit cu problemele ei  de sănătate și nu li se pare ceva neobișnuit. Nu același lucru se întâmplă și când mergem pe stradă… Deși nu ne adresează cuvinte, privirile trecătorilor vorbesc de fiecare dată. Mă doare să știu că fetița mea suferă,” a mărturisit tatăl Biancăi. 

Fetița este însă o luptătoare și trăiește cu speranța că într-o zi durerea va trece și va fi și ea un copil normal precum colegii de la școală. Până acum, Bianca a suferit mai multe intervenții chirurgicale. Ultima ar trebui să aibă loc, în luna mai, într-o clinică din Turcia. Printr-o procedură destul de complicată, medicii de acolo urmează să îi reconstruiască șoldul, ulterior să îi fie alungit femurul. O astfel de intervenție i-ar reda copilăria unei fetițe de numai 10 ani care și-a petrecut viața mai mult prin spitale. Sunt clipe grele pentru familia Ifrim, pentru că nu își poate permite să achite costurile operației: 30.000 de euro. 

Tatăl este șef de manevră la CFR, iar mama nu lucrează, fiind nevoită să aibă grijă de Bianca. Familia Ifrim nu are cum să strângă singuri suma necesară salvării propriului copil. 

„Nu au cum să strângă banii, așa că au apelat la bunăvoința celor cărora le pasă de viitorul unei copile nevinovate care are nevoie de ajutor, de o șansă la o copilărie și o viață normale, fericite. Cu umilință, soții Ifrim fac un apel la toți cei ce pot contribui cu orice sumă la salvarea copilului de la o viață chinuită. Împreună, îi putem oferi Biancăi un viitor fericit!” Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o Inimă. 

Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/bianca-ifrim/

Denumire entitate:  Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați numele de familie al copilului pentru care faceți donația (Ifrim).


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mesajul emoționant al unui deținut politic din Sibiu, din anii 50, descoperit în zidurile Cazinoului din Constanța

mar mart. 7 , 2023
Cazinoul din Constanța, aflat în renovare, continuă să-și dezvăluie poveștile, dramele. Un nou mesaj emoționant a fost descoperit zilele acestea în zidurile sale. Este vorba despre biletul redactat în limba germană al unui deținut politic din Sibiu. Cazinoul Constanța a fost renovat la începutul anilor 1950 cu ajutorul deținuților politici. […]

V-ar putea interesa și: