COMPLETARE Drama cailor de pe malul lacului Zarzugon din Techirghiol

Imagini cu 40 de cai care sunt legaţi şi par maltrataţi, bătuţi şi slab hrăniţi, pe marginea lacului Zarzugon din Techirghiol, au fost postate pe Facebook și au devenit virale. Oamenii cere intervenţia DSVSA Constanţa pentru salvarea lor.

„Se trage un semnal de alarmă despre starea incredibilă a 40 de cai, din Techirghiol, aflaţi pe marginea lacului Zarguzon. Este evident că niciun ONG din România nu poate prelua 40 de cai! Este clar o problemă pe care trebuie să o gestioneze şi să o rezolve statul român. Haideţi, vă rog, să facem sesizări către DSVSA Constanţa”, este mesajul postat pe pagina Asociaţiei Kola Kariola, alături de imaginile cu caii. 

Asociaţia precizează că clipul video a fost preluat de pe pagina oficială a rapper-ului Puya şi acesta făcând un apel pentru salvarea cailor.   

„Am primit clipul ăsta de la o persoană care m-a rugat să o ajut să facă situaţia cât mai cunoscută. În Techirghiol, pe marginea lacului Zarguzon, peste 40 de cai sunt ţinuţi legaţi în frig şi în mizerie, fără mâncare şi mulţi dintre ei se îmbolnăvesc şi mor. Autorităţile n-au făcut nimic până acum, dar poate dacă distribuim cât mai mulţi o să se sesizeze cineva şi o să-i ia de acolo, de unde sunt condamnaţi la moarte sigură”, a scris Puya pe Facebook. Acesta are peste 540.000 de urmăritori pe pagina de socializare.

Motto-ul asociației este: „Putem judeca inima unui om după modul în care tratează animalele.” și îi aparține lui Immanuel Kant.

Completare 24 ianuarie, ora 14.15

„La acest moment, polițiștii constănțeni se află la fața locului și efectuează verificări în vederea stabilirii situației de fapt. Starea fiecărei cabaline este evaluată împreună cu reprezentanți ai DSVSA Constanța. Urmează ca la finalizarea verificărilor sa fie luate măsurile legale care se impun.”, a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Declarații Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța

Completare 24 ianuarie, ora 21.28

Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică și ai Poliției orașului Techirghiol au efectuat verificări, iar, în urma celor constatate, au fost identificate 35 de cabaline.

La fața locului, s-au deplasat și reprezentanți ai D.S.V.S.A. Constanța, care au evaluat starea animalelor.

În urma cercetărilor, polițiștii au luat măsura plasării acestora într-un adăpost din județul Constanța, potrivit O.U.G. 175/2020.

În cauză, continuă verificările, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun.

Citește și:

Lebede printre gunoaie în lacul nimănui. A cui e vina

FOTO VIDEO O zi perfectă în microrezervație. Constănțenii au stat de vorbă cu papagalii și au admirat mândrii păuni

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.