Drama care nu se vede în fotografia din spital postată de prefectul Constanței

Prefectul Constanței a postat o fotografie tulburătoare dintr-un spital din Constanța în care sunt internați bolnavi covid.

În ea sunt surprinși mai mulți pacienți care ocupă aproape tot spațiul.

Fotografia este realizată în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța. Din păcate, imaginea nu poate să surprindă durerea și problemele cu care se confruntă bolnavii.

Una dintre ele, care poate părea banală, pe lângă boală, este că pacienții nu pot primi aparținători. Regulile sunt făcute pentru a proteja atât bolnavii, cât și cadrele medicale. Nu îi pot alina, nu îi pot ține de mână, nu le pot aduce nimic din ce le trebuie.

A ajuns la noi mesajul unei mame care are acolo copilul. Un bărbat cu minte de copil, de fapt, de care n-a mai fost despărțită niciodată. Era terorizată de clipele de spaimă pe care le trăiește fiul său, pe care nu l-a văzut de zile bune. Și se roagă zilnic să îl poată vedea în viață.

Ce nu se vede în fotografie este frigul (se poate însă deduce după cum sunt îmbrăcate unele persoane). Spitalul Județean nu este încălzit, pentru că în Constanța nu a fost pornită încă rețeaua centralizată. Și chiar dacă ar fi, la UPU nu e ca pe secții, ușile se deschid și se închid des. Mulți dintre pacienți au ajuns acolo cu haine prea subțiri. Ar vrea pijamale mai groase, un fes. Din păcate, aceleași restricții sanitare nu permit familiilor să le aducă astfel de obiecte. Tot ce se folosește trebuie aruncat, astea sunt regulile.

De asemenea, nu se vede lipsa de medicamente. În spital, ca de altfel în tot sistemul sanitar românesc, lipsesc unele medicamente necesare tratamentului. Cum faci să le procuri, când aparținătorii nu pot ajunge la ei?

Din păcate, pandemia nu pare să se domolească. În ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost depistate 428 de cazuri noi. Incidența a ajuns la 9,36 cazuri la mia de locuitori. Ieri au fost înregistrate 19 decese. Au fost zile și cu 31.

COMPLETARE: Reprezentanții SCJU spun că spitalul are încălzire. Unitatea sanitară are centrală proprie. Funcționează de circa două săptămâni. În plus, spitalul are serviciu de curierat, zilnic de la 11.00 la 12.00 și de la 16.00 la 17.00.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Drama care nu se vede în fotografia din spital postată de prefectul Constanței

  1. Oameni buni! Toate aceste poze și articole instiga și mai multa frica în rândul populației și ma întreb de ce presa poate și face asa ceva?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Raport Covid: 92,1% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate

Thu Oct 21 , 2021
Un raport al INSP, citat de pagina guvernamentală RoVaccinare, arată că, 92,1% din decesele înregistrate în săptămâna 11 – 17 octombrie au fost la persoane nevaccinate. De asemenea, în aceeași perioadă, 72,3% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate; Raport INSP COVID-19: 92.1% din decesele înregistrate în săptămâna […]