Drama Selmei, fetița orfană infectată cu HIV. Are nevoie de ajutor pentru a merge la școală

selma

Selma este fetiţa cu chibrituri a vremurilor noastre. Dar nu este personaj de basm, ci este o fetiţă care are nevoie de o poveste frumoasă. Iar noi trebuie să o ajutăm.
Selma are 12 ani şi este infectată cu HIV. Aşa s-a născut, virusul fiind unicul „dar” primit de la mamă. Acum, mama nu mai e…
Selma vede cerul. Casa în care locuieşte nu are acoperiş. Împreună cu bunica şi cu sora mai mică a locuit în condiţii mult mai rele. De ceva timp, bunica, cea care îngrijeşte cele două fetiţe, face eforturi să construiască o casă. Două camere mici prin ale căror ferestre fără geam intră acum ploaia. Dar planurile sunt mari. La primăvară vor avea ferestre şi acoperiş, vor avea o casă adevărată. Trei suflete au o singură dorinţă: un cămin, nu doar un acoperiş deasupra capului.
Selma merge la şcoală. Este prima din neamul ei care învaţă să scrie şi să citească. Îi place, merge cu drag, chiar dacă drumul este lung, Constanţa este departe de localitatea în care locuieşte, iar banii sunt puţin.
Selma este o luptătoare!
Selmei îi place la şcoală. Face temele singură, în cămăruţa care le ţine loc de casă. Însă dorinţa de a învăţa, de a deveni „om mare şi important” este mai mare decât orice piedică.
Selma are nevoie de ajutor. Pentru ca fetița să nu renunțe la școală are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.
O contribuţie oricât de mică poate duce la un ajutor imens: susţinerea unui copil să meargă la şcoală. Banii vor fi folosiţi pentru achitarea abonamentului pentru transport.
Ajut-o pe Selma să meargă la şcoală!
Donează în contul  RO34 UGBI 0000 0320 1470 2RON, Garanti Bank Constanţa
Orice contribuţie este importantă!

P.S. Informațiile au fost puse la dispoziție de Fundația Baylor Marea Neagră.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

EXCLUSIV. Daniela Vlădescu, managerul Teatrului de Operă și Balet Oleg Danovski, evaluată cu nota 9,13 de Ministerul Culturii

Thu Sep 22 , 2016
Ministerul Culturii a analizat, marți, raportul de evaluare al managerului Teatrului de Operă și Balet Oleg Danovski, Daniela Vlădescu, pe ultimii cinci ani. ”Am obținut nota 9,13. Acest lucru înseamnă că îmi voi termina mandatul de manager, care expiră pe 20 decembrie 2016. Până atunci, voi prezenta ministerului un nou […]
daniela vladescu