Drumurile care duc la Brick, asfaltate recent, ca-n palmă

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
brick constanța
Strada Ion Roată este proaspăt asfaltată (foto: 23 aprilie 2019, C.H.)

Toate drumurile care duc la magazinul și piața Brick sunt asfaltate recent, ca-n palmă.

Primăria Constanța a avut grijă ca toate străzile din jurul Brick să aibă asfalt nou. Lucrările au fost realizate recent de către Confort Urban, societate comercială aflat în subordinea primăriei.

Am fost în zonă și am observat că strada Ion Roată, cea care duce chiar în parcarea magazinului de materiale de construcții al Brick, este proaspăt asfaltată, din bordură în bordură. Și strada Dumitru Marinescu a primit un strat nou de asfalt. Pe partea cealaltă avem strada Eliberării, unde lucrările s-au executat în urmă cu câteva luni, chiar în dreptul Brick. Zilele trecute se asfalta și porțiunea din strada Dumitru Marinescu ce dă în strada Corbului.

Practic, tot complexul Brick este acum înconjurat de șosele de calitate.

Ce promitea primarul Decebal Făgădău în campanie

Acest lucru se întâmplă după ce primarul Decebal Făgădău a promis, în campania electorală, că toate străzile din municipiu vor fi asfaltate până în 2018. Suntem la finele lui aprilie 2019 și știm, din păcate, că acea promisiune a fost o minciună. În continuare, multe străzi din municipiul Constanța nu au asfalt. Întrebat de ce nu și-a respectat promisiunile, primarul a avut un răspuns halucinant. A spus că „DNA la Confort Urban lasă urme”. S-a referit la faptul că DNA a controlat activitatea Confort Urban și l-a trimis în judecată pe fostul director, Viorel Farcaș. Omul a recunoscut în instanță că a luat șpagă o mașină de lux de aproape 100.000 de euro. Să înțelegem așadar că nu e bine că DNA a descoperit mocirla de acolo? Asta e cauza pentru care nu s-au asfaltat străzile, că DNA a oprit șpăgile de acolo? Nu credem că primarul s-a gândit la asta…

Așa arată o stradă din cartierul Compozitorilor, în primăvara lui 2019. Reamintim, primarul a promis în campanie că asfaltează toate străzile din municipiu

Se mai ridică însă o întrebare: de ce e nevoie de asfaltarea tuturor străzile de lângă Brick? Sunt multe alte străzi cu probleme mai mari.

Unul din răspunsurile posibile este că în zonă va apărea un complex rezidențial. Evident, un astfel de complex are o valoare mai mare dacă infrastructura este pusă la punct. Alta ar fi chiar faptul că aici se află piața și magazinul Brick. Un alt răspuns poate apărea atunci când ne uităm cine sunt patronii Brick. Apropo, în zonă se va construit și un nou supermarket, pe un spațiu unde șoferii parchează de zeci de ani (detalii AICI).

Cine deține Brick

Brick este deținut de societatea comercială Five Holding SA.

Firma Five-Holding SA a fost înfiinţată în anul 1998 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Firma a fost înfiinţată de defunctul Gheorghe Oancea, unul dintre mentorii fostului primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre. Capitalul social subscris, de 1.550.000 de lei, integral vărsat, este compus din 6.200 de acţiuni la purtător. Five-Holding SA este controlată de Cypress Capital Management (Romania) LTD, cu sediul în Cipru, cu 86% din capitalul social, Oancea Ionuţ, cu 217 acţiuni (3,5% din capitalul social), Drăistaru-Oancea Rareş, cu 217 acţiuni (3,5% din capitalul social), Drăistaru-Oancea Oana, cu 217 acţiuni (3,5% din capitalul social), Oancea Alexandru, cu 217 acţiuni (3,5% din capitalul social). Persoane împuternicite sunt: Fedul Victor – membru CA, Culea Gabriel – membru CA, SC Anirva Manager SRL, reprezentată prin Ciuceanu Valentin.

Five-Holding SA desfăşoară activităţi de comerţ cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare. În anul fiscal 2018, firma a avut o cifră de afaceri netă de 98.590.327 lei, un profit de 3.020.993 și un număr mediu de 229 de angajați.

Cartier nou cu blocuri de 11 etaje

Anul trecut, Primăria Constanţa a anunțat intenţia de elaborare a Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de strada Ion Roată, strada Dumitru Marinescu, incinta Marvimex şi strada Eliberării, potrivit Avizului de oportunitate / iniţiere nr. 86556/13.10.2016. Iniţiatorii PUZ-ului sunt societăţile Five-Holding SA, Mobitom SA, Sigma Trading SA şi Onix Sercom SRL.

Așa va arăta cartierul din zona Brick

Regulamentul de urbanism aferent Planului Urbanistic Zonal pentru zona menţionată se aplică în teritoriul marcat pe planurile aferente ca limita zonei studiate, fiind delimitat astfel: la nord – strada Ion Roată, la vest – strada Dumitru Marinescu, la sud-vest – incinta Marvimex, la sud-sud-est – strada Eliberării / strada Ion Luca Caragiale. Amplasamentul care a generat PUZ-ul este terenul în suprafaţă totală de 51.696 mp, cu destinaţia „curţi construcţii“, situat în intravilanul municipiului Constanţa, strada Ion Roată, compus din: loturile 2852/15 şi 2852/16, deţinute de Sigma Trading SA; lotul 2852/5, deţinut de Onix Sercom SRL, loturile 235765, 230398 şi 226077, deţinute de Mobitom SA.

În momentul de faţă, pe amplasament se află următoarele construcţii: magazinul de materiale de construcţii Brick, cu regim de înălţime P, P+Mez, P+1 e, P+2 e; Piaţa Brick, cu regim de înălţime P, P+1e, Mall Brick, cu regim de înălţime P+1E+2e retras, construcţii cu diverse tipuri de funcţiuni comerciale sau prestări servicii.

Pentru terenul care a generat PUZ, beneficiarul doreşte supraetajarea magazinului de construcţii Brick, pe zona spaţiului comercial, realizarea a patru blocuri de locuinţe cu regim de înălţime P+11 E, realizarea unui spaţiu comercial (piaţa agroalimentară) cu regim de înălţime S+D+P+T, subsolul şi demisolul urmând a fi folosite pentru parcare; realizarea unor parcări supraetajate cu regim de înălţime cuprins între P+1E şi P+4 E, supraetajarea Brick Mall, sistematizarea terenului şi realizarea unor spaţii de parcare la sol şi a spaţiilor verzi.

Mai mult despre acest PUZ puteți citi în ZiuaConstanta.ro.


Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.