DSP a cerut Spitalului de Boli Infecțioase Constanța să creeze un birou de informații pentru aparținători

spital-boli-infectioase-constanta-1

Una dintre problemele cu care se confruntă aparținătorii bolnavilor de covid este că nu îi pot vizita și că, mai mult, nu află informații despre starea lor.

Situația este în atenția Direcției de Sănătate Publică. Cristina Schipor, directoarea instituției, a declarat, în emisiunea „Realitatea locală”, la Dobrogea TV, că a avut chiar azi o întâlnirea cu cei de la Spitalul de Boli Infecțioase, în care le-a spus, din nou, că trebuie să rezolve această problemă.

„Spitalul Clinic de Boli Infecțioase trebuie să-și creeze un birou în care să răspundă cineva, să poată să dea informații. Spitalul se plânge de faptul că nu are personal, că sunt foarte multe raportări, că toată lumea este implicată în ceva și e destul de greu. Dar, în același timp, prefer să întârzii două sau trei minute la o raportate, cu toate că și aceea este foarte importantă, pentru a ști cum este o rudă apropiată.”, a declarat Cristina Schipor.

Aceasta a dat asigurări că sistemul se va implementa și a anunțat că DSP va verifica acest lucru.

Spitalul Județean Constanța a înființat, din decembrie 2020, o linie telefonică separată la care pot fi solicitate informații despre starea generală  de sănătate a acestor pacienți. Conducerea SCJU a recurs la această soluție pentru a facilita comunicarea cu aparținătorii, având în vedere faptul că timpul personalului medical este alocat în primul rând consultațiilor și tratamentului pacienților infectați cu noul coronavirus, și apoi comunicării cu aparținătorii. Astfel, pacientul poate desemna o singură persoană căreia i se pot comunica datele cu privire la starea sa de sănătate. Aparținătorii desemnați de către pacienți pot cere informații la nr. 0736603824 zilnic, între orele 10.00-13.00. Solicitările vor fi centralizate și, ulterior, apartinătorii vor fi contactați de către personalul abilitat și vor primi informații.

Emisiunea poate fi urmărită mai jos.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Investițiile la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii continuă, în ciuda pandemiei VIDEO

joi apr. 1 , 2021
Investițiile la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii continuă, în ciuda pandemiei. Ba chiar ajutate puțin de pandemie. Cum? Ne explică directorul instituției, Adrian Bîlbă. „Graficul realizării lor nu este deloc afectat de pandemie, dimpotrivă, sunt spații mai ușor de ocupat de către șantier, prin faptul că limitările generate de […]
cmsn

V-ar putea interesa și: