Duminică începe vaccinarea împotriva covid 19 în Constanța. Cine sunt primii pe listă

vaccin covid 19

În data de 27 decembrie a.c., în baza tranșei simbolice de 10.000 de doze de vaccin primită de România, vor fi imunizate 155 de cadre medicale din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, a anunțat Prefectura Constanța.

Acest pas reprezintă FAZA ZERO a campaniei de vaccinare în care sunt incluse 10 unități medicale din toată țara: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“ Craiova, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rușdea” Baia Mare, Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“ Timișoara.

Vaccinarea împotriva COVID-19 în România se va realiza în trei etape, în care vor fi imunizate grupele populaționale, după cum urmează:

Etapa I – lucrătorii din domeniul sănătății și social – sistem public și privat (în județul Constanța sunt incluse 6 spitale: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Gafencu” Constanța, Spitalul Municipal Medgidia și Spitalul Municipal Mangalia);
Etapa a II-a – populația cu grad ridicat de risc, lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale;
Etapa a III-a – populația generală.

Citește și: Carantină și nu prea. Magazine arhipline, bară la bară pe șosele

În schema inițială, pentru etapele II și III, la nivelul județului Constanța a fost estimat un număr maxim de 36 de centre de vaccinare, dintre care 17 în municipiul Constanța. În urma analizelor făcute de specialiști, este posibil ca numărul centrelor să se modifice. O situație finală a centrelor de vaccinare va fi comunicată ulterior, a anunțat prefectura.

Citește și: Coronavirus în Constanța, situația la zi (23 decembrie)

Datele prezentate sunt într-o continuă dinamică, astfel că, la următoarele comunicări pe această temă, pot apărea modificări.


Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Coronavirus în Constanța, situația la zi (23 decembrie)

Wed Dec 23 , 2020
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 24.815 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 548 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate. Astăzi au fost raportate 13 decese: Deces nr 536: Femeie, 72 de ani, Constanța, comorbidități (obezitate, hipertensiune arterială), decedată […]
coronavirus constanța