Dumitru Babu nu ar trebui să-și dea demisia pentru că așa vor liberalii

Dumitru Babu și Bogdan Huțucă, doi politicieni aflați într-un duel la distanță
Dumitru Babu și Bogdan Huțucă, doi politicieni aflați într-un duel la distanță

PNL Constanța i-a cerut demisia viceprimarului Dumitru Babu, dar acesta nu ar trebui să și-o dea pentru că așa vor liberalii. De fapt, cu siguranță că nici nu o va face.

Demersului PNL îi lipsește însă substanța și, din această cauză, pare fie o răzbunare, fie o acțiune de campanie.

„În 2016, primarul Decebal Făgădău l-a prezentat pe Dumitru Babu ca fiind un om care a venit din mediul de afaceri iar acest lucru ar fi trebuit să faciliteze relația Primăriei Constanța cu investitorii locali și externi. Noi avem informații că oamenii de afaceri sunt nemulțumiți de modul în care Dumitru Babu a gestionat acestă relație.”, a explicat președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, într-o conferință de presă.

Despre ce oameni de afaceri este vorba? Care sunt nemulțumirile concrete pe care le au aceștia?

Dumitru Babu vorbește urât și îi tratează de sus pe unii oameni de afaceri, asta aud și eu destul de des. Este acesta un motiv să ceri demisia? Ar putea fi, dacă e adevărat. Dar n-ar fi bine să prezentați niște dovezi, să ne convingeți și pe noi, constănțenii simpli? Nu-i greu. Sunt primul care va publica înregistrări cu astfel de discuții.

Poate Dumitru Babu are, în fișa postului, anumite atribuțiuni pe care nu le-a îndeplinit sau le-a îndeplinit deficitar. Ia să ne uităm ca modul în care este gestionată situația câinilor fără stăpân și de cine ține ea. Ia să vedem cine e strategul din spatele modului în care se parchează în oraș și la ce s-a făcut în acest domeniu în ultima vreme. Și exemplele pot continua.

Prima dată l-am întâlnit pe Dumitru Babu într-un cadru oficial, la Prefectură. Pentru că era multă lume și nu avea timp, i-am cerut numărul de telefon. Voiam să-i cer un punct de vedere într-un articol pe care îl scriam și în care erau implicați atât el, cât și soția. Era un subiect de interes public. Noi, mass-media, aveam o listă cu numerele de telefon ale tuturor primarilor și viceprimarilor din județ, cu o singură excepție: Dumitru Babu. Acesta mi-a spus, candid, că nu are trecut acolo numărul pentru că nu este număr public. I-am explicat că ar trebui să ceară de la primărie un număr de telefon plătit de instituție, pe care să-l folosească oficial, la care să și răspundă, ținând cont că este plătit din bani publici. Nu sunt plătit din bani publici, mi-a spus. Ce să mai discuți cu un om care vine cu astfel de argumente? Nimic.

V-am descris acest episod pentru a sublinia că nu sunt deloc susținătorul lui Dumitru Babu. Ba chiar dimpotrivă. Dar asta nu înseamnă că îi cer demisia pentru motive pe care numai de mine știute.

Orice astfel de demers trebuie să fie serios, documentat, explicat. Liberalii ar putea să găsească destule motive. De ce nu aduceți într-o conferință de presă trei oameni de afaceri importanți care să spună ce a făcut Dumitru Babu? Ar fi o știre interesantă, vă asigur.

Când bați cu pumnul în masă, trebuie să te asiguri că ai o masă în care să bați.

În lipsa dovezilor și acuzațiilor concrete, tind să cred că PNL nici măcar nu vrea să scape de Dumitru Babu. Dacă își face atât de prost treaba, liberalii ar trebui să se roage de el să rămână viceprimar până la alegerile viitoare, pentru că așa cresc șansele lor de a câștiga primăria.

Fără dovezi ale neregulilor și/sau activității defectuoase, fără acuzații concrete, Dumitru Babu nu trebuie să-și dea demisia numai pentru că liberalii spun asta.

Vă recomand și:

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

2 comments

  • Nu exista fum fara foc. Sustin 100% initiativa pnl-ului. Un caracter jegos care ia in batjocura orice demers de afacere, mai putin cele in care ii spune seful Fagadau ca e de mancat sau de interes. Un domn cu un vocabular sarac ce completeaza propozitiile cu injuraturi de tip “in p*** mea”.

    N.R. Comentariul a fost editat de redactie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.