Dumitru Caragheorghe, USR, spune că orașul Constanța nu duce lipsă de bani, ci de primar. O jumătate din afirmație este falsă

Vergil Chițac și Dumitru Caragheorghe
Vergil Chițac vs Dumitru Caragheorghe

Dumitru Caragheorghe, președintele USR Constanța, a declarat, recent, că orașul Constanța nu duce lipsă de bani, ci de primar.

„Primăria încheie primul trimestru al anului cu excedent bugetar de aproximativ 173 milioane lei. Ne-am obișnuit deja cu incapacitatea Primăriei de a pune în circulație banii prin proiecte care să aducă beneficii reale orașului. Bani sunt! Management, nu prea!”, scrie acesta pe Facebook.

Din păcate, liderul USR nu are dreptate. Orașul Constanța nu are bani. În ceea ce privește afirmația că orașul acesta nu are primar, nu putem să îl contrazicem. Sau, să spunem exact cum spuneau cei de la USR, că Felicia Ovanesian este adevăratul primar, Vergil Chițac fiind numai cel ales de constănțeni.

Dumitru Caragheorghe spune că Primăria Constanța a încasat mai mult decât a cheltuit cu 173 de milioane de lei în primele 3 luni și, de aici, că suntem un oraș bogat care nu știe pe ce să cheltuie bani.

Excedentul acesta despre care vorbește liderul USR nu este un semn de bogăție, ci are o circumstanță pur contabilă. Așa se întâmplă în primul trimestru în majoritatea orașelor din România. Oamenii își plătesc în număr mare impozitele locale, pentru că vor să beneficieze de bonificațiile acordate (plătiți mai puțin în primul trimestru cu până la 10%). Sumele sunt mari și pur și simplu nu pot fi cheltuite. Să nu uităm că bugetul a fost aprobat în februarie. V-am fi spus și câți bani s-au strâns în primul trimestru din impozite, dar SPIT Constanța, instituție condusă de Carmen Aldea și subordonată primăriei, ne răspunde greu și în bătaie de joc la întrebările pe care le adresăm oficial. Dar acesta este un subiect asupra cărora vom reveni. Dumitru Caragheorghe ar fi putut să afle de la sursă aceste informații, pentru că SPIT este coordonat de viceprimarul USR Florin Cocargeanu.

USR ar fi trebuit să știe ce prevede bugetul, pentru că l-a votat! Documentul asumat și de USR prin acest vot prevede venituri totale de 1.247.574.000 lei, ceea ce înseamnă circa 252 milioane euro, și cheltuieli totale de 1.442.288.000 lei, adică circa 291 milioane euro.

Așadar, municipiul Constanța nu va avea excedent, ci deficit de peste 194 de milioane de lei.

Varianta aceasta este însă una optimistă, pentru că prevede venituri din fonduri europene de peste 267 de milioane de lei, asta în condițiile în care în 2021 s-au atras 31 de milioane lei, iar în 2020 , numai 8 milioane lei.

Față de Cluj-Napoca, veniturile sunt de peste două ori mai mici.

Orașul Constanța este un oraș sărac.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Dumitru Caragheorghe, USR, spune că orașul Constanța nu duce lipsă de bani, ci de primar. O jumătate din afirmație este falsă

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Nordis Group deschide sezonul estival cu un eveniment Open House la Nordis Mamaia

Fri Apr 29 , 2022
Unitățile din clădirile hoteliere 1 și 2 ale ansamblului Nordis Mamaia sunt finalizate în proporție de 95% și vor fi predate primilor proprietari începând cu luna iulie 2022. Peste 90% din unitățile din corpurile hoteliere Nordis Mamaia au fost achiziționate deja. O investiție într-o unitate hotelieră Nordis Mamaia aduce un […]