După calculul lui Alexandru Rafila, în cel mult 6 luni ne vom îmbolnăvi cu toții de Covid-19

După calculul lui Alexandru Rafila, în cel mult 6 luni, toți locuitorii României se vor îmbolnăvi de Covid-19. Doctorul Rafila a declarat că, potrivit studiilor de seroprevalență a infecției SARS-CoV-2, între numărul diagnosticat de cazuri și numărul persoanelor care au trecut prin boala COVID-19 există un raport de 1 la 10. Prin urmare, la o 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate se îmbolnăvesc în România 40.000 de oameni, a declarat Rafila.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 10.260 de cazuri, ceea ce înseamnă, potrivit algoritmului de mai sus, că, în realitate, au fost peste 100.000 de îmbolnăviri.

Dacă acest număr nu va mai crește (deși în ultimele zile a crescut constant), vom avea circa 3 milioane de îmbolnăviri în 30 de zile. În 6 luni, 18 milioane. Evident, este un simplu calcul aritmetic, nu înseamnă că vom ajunge acolo, mai ales că s-a anunțat că din primăvară ar putea începe o campanie de vaccinare.

„Întotdeauna numărul de cazuri și sunt studiile acelea de seroprevalență care arată ce proporție de populație a trecut prin boală, arată că între numărul de cazuri diagnosticat și numărul de persoane care au trecut prin boală există un raport de 1 la 10. Deci înseamnă, dacă vreți o știre pe care să o dați în acest moment, înseamnă că într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat într-o conferință de presă, dacă își menține declarația potrivit căreia numărul real de cazuri ar fi de 10 sau 20 de ori mai mare decât cel raportat în statisticile oficiale.

Până astăzi, 6 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 287.062 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  195.971 de pacienți au fost declarați vindecați.Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Elena Băsescu recunoaște că a avut mașina parcată neregulamentar toată noaptea

vin nov. 6 , 2020
Elena Băsescu recunoaște că a avut mașina parcată neregulamentar toată noaptea, după ce Poliția Locală Constanța i-a ridicat-o, și cere Primăriei să facă mai multe parcări. „Azi noapte, când am ajuns acasă la Constanţa, am lăsat maşina pe strada unde se afla blocul în care stau, pe un loc haşurat. […]

V-ar putea interesa și: