După ce a bătut apa-n piuă trei ani, ALDE promite un CET nou. Directorul câștigă cât PREȘEDINTELE României

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
electrocentrale sa cet palas
În ciuda promisiunilor, CET-ul este tot vechi

După ce a bătut apa-n piuă trei ani, ALDE promite un CET nou în municipiul Constanța.

ALDE își face campanie electroală în alegerile europarlamentare cu un proiect pe care l-a prezentat și Alianța USR, în alegerile locale din 2012, dar pe care nu l-a dus la bun sfârșit. Este vorba despre construcția unui nou CET în Constanța.

Ministrul Energiei, Anton Anton, a spus că ministerul face demersuri serioase pentru construirea unei centrale noi, pe care ar vrea chiar să o construiască apelând la fonduri europene.

„Există un studiu de fezabilitate, există o schemă de finanţare care intră în vigoare de la anul. Pentru schema asta de finanţare europeană care intră în funcţiune de la anul, noi dezvoltăm partea de eligibilitate şi aşa mai departe – adică partea asta birocratică. În momentul în care lucrurile acestea se vor aranja şi vom avea aprobarea celor care finanţează, atunci Constanţa imediat depune studiul de fezabilitate pe care îl are. Adică eu sper ca până la sfârşitul anului să avem o decizie clară.”, a spus ministrul într-un interviu pentru Replica de Constanța.

Cu alte cuvinte, numai vorbe și promisiuni.

Problema termoficării este una gravă în Constanța, dar, din declarația de mai sus, reiese că în cei trei ani de când ALDE este la guvernare nu s-a făcut mai nimic. Evident, în campanie și-au adus aminte.

Ceva totuși s-a întâmplat în CET-ul din Constanța. S-au dat indemnizații imense. În anul 2017, Dan Marius Deaconescu, directorul Electrocentrale SA și vicepreședinte ALDE Constanța, a încasat de la firmă o indemnizaţie de 190.993 lei, adică 160 de milioane lei vechi pe lună. Aproape cât președintele României!

Dan Marius Deaconescu este la conducerea CET-ului din 2016. Ziua de Constanța a prezentat legăturile pe care acesta le-a avut, de-a lungul timpului, cu oameni din anturajul fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre: Sorin Strutinsky, Valentin Gheorghe Ionescu, Mihaela Elvira Gherasim Tănase sau Cristian Ion Serghie.

Privind cronologic, vedem că Marius Dan Deaconescu îşi începe cariera în afaceri în martie 2006, atunci când, alături de Grifon Group SRL, pune bazele firmei Svideo Internet Services SRL. Deaconescu rămâne, de altfel, şi administratorul firmei, care se ocupa de „alte activităţi legate de informaţie“. Firma s-a dizolvat în anul 2011. Despre Grifon Group, Antiţepari.ro nota, în decembrie 2013, că este „a doua ţeapă sub sigla marketonline.ro“. „Paula SorescuMugurel-Cosmin Frunzetti şi Răzvan-Napoleon Duţă, patronii şi respectiv administratorul firmei Grifon Group SRL, şi-au făcut un paravan din doi arabi şi au dispărut fără să fie traşi la răspundere pentru datoriile de peste 3,5 milioane lei“, notează Antiţepari.ro. În noiembrie 2006, Lucian Onofrei pune bazele D&L Stars Comp SRL, având ca activitate „comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate“. Un an mai târziu, în firmă apare şi Dan Lucian Flondor. Ulterior, Onofrei se retrage, pentru ca, apoi, Dan Flondor să coopteze alţi asociaţi: Santoni Iniziative SRL, o societate din Italia, reprezentată prin Santoni Tullio, Owen Five SRL, reprezentată de Cristian Serghie, şi Worldwide Resorts International Holdings Limited, o firmă din Malta, reprezentată legal de acelaşi Santoni Tullio. Tot atunci, în octombrie 2008, Dan Flondor se retrage din firmă, mandatul de administrator fiind preluat de Santoni Tullio şi Nicola Tullio. În aprilie 2014, asociaţii D&L Stars Comp SRL – Owen Five SRL, reprezentată de Cristian Ion Serghie, şi Santoni Inizative SRL, reprezentată prin Santoni Silvano, decid numirea în funcţia de administrator a lui Marius Dan Deaconescu, născut în august 1978.

Mai multe puteți citi în Ziua de Constanța.

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.