
Primăria Constanța a anunțat că va organiza și în acest un an cel puțin un târg de Crăciun, după experiența jalnică de anul trecut, când evenimentul s-a închis la numai câteva zile de la inaugurare.
De data aceasta, locul de desfășurarea nu va mai fi piața Ovidiu, ci parcul de la Casa de Cultură a Sindicatelor. Acesta va găzdui, spune primăria, „unul din târgurile de Crăciun din orașul de la malul mării”, ceea ce ne face să înțelegem că vor fi mai multe.
„Patinoar modern, căsuțe de lemn cu produse tradiționale de sezon și multă turtă dulce. Acestea sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de organizatorii Târgului Sărbătorilor de Iarnă. Echipele muncesc de zor în aceste zile la amenajarea patinoarului, la amplasarea căsuțelor și a decorurilor de iarnă. O noutate a acestui eveniment o constituie prezența pe gheață a unui delfin și a unui pinguin, figurine ajutătoare ce îi vor sprijini pe cei mai puțin inițiați în tainele patinajului. Dacă aveți acasă agățate-n cui o pereche de patine, puteți veni cu ea, dacă nu, puteți închiria, contra cost, o pereche din cele 300 cu care vin organizatorii. Deci, nu există motiv pentru care să lipsiți!”, spun reprezentanții Primăriei Constanța, printr-un comunicat de presă.
Un târg ratat în 2018
Târgul de Crăciun de anul trecut, intitulat Christmas Market By The Sea, a fost deschis în data de 1 decembrie 2018 și închis pe 13 decembrie, mai devreme cu 15 zile decât era prevăzut.
Compania care a organizat evenimentul cerea până la 50.000 de euro firmelor private care doreau să se promoveze în cadrul acestuia.
Cotidianul Adevărul a relatat despre faptul că amenajările din zona istorică a oraşului nu seamănă nici pe departe cu un târg de Crăciun. Conform informaţiilor primite de la Primăria Constanţa, firma „By the Sea Events“ a depus la 12 noiembrie o solicitare având ca obiect organizarea Târgului de Crăciun Constanţa, iar Primăria a acceptat, emiţând acordul cu nr. 104.
„Serviciul Autorizare Operatori Economici a eliberat pentru SC Tiberiu Consult SRL mai multe autorizaţii: autorizaţia 1267/ 2018 având ca obiect de activitate Târg cu desfăşurare de activităţi comerciale, inclusiv alimentaţie publică, pe o suprafaţă de 190 mp, taxa de ocupare pentru utilizare temporară a locurilor publice fiind în cuantum de 5 lei/ mp/zi; autorizaţia de funcţionare 1270/ 2018 având ca obiect de activitate Târg cu desfăşurare de activităţi comerciale, exclusiv alimentaţie publică, taxa de ocupare fiind de 3,5 lei/ mp/zi“, se arată în răspunsul primit de cotidianul Adevărul.
Tiberiu Construct SRL-D (D vine de la Debutant) este o firmă înființată în anul 2016. Atunci a avut o cifră de afaceri de numai 427 de lei, iar în 2017 cifra de afaceri a fost ZERO. Tânărul om de afaceri este fiul directorului general adjunct al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, Marian Tănase, pensionar MApN și fost șef al RCS-RDS. Detalii AICI.
Cum arată târgul din Sibiu
Alte orașe din România și-au deschis deja târgurile de Crăciun. Este cazul Sibiului, care are unul din cele mai frumoase evenimente de acest gen din România.

Ediția cu numărul 13 a celui mai așteptat eveniment de iarnă din Sibiu, Târgul de Crăciun, se desfășoară în perioada 15 noiembrie 2019 – 3 ianuarie 2020, fiind inaugurată printr-un concert susținut de Radu Nechifor și Monica Anghel, în 15 noiembrie, ora 19:00. Peste 100 de expozanți sunt prezenți in Piața Mare din Sibiu pentru a oferi experiențe plăcute vizitatorilor, iar pentru cei mici sunt pregătite diverse atracții printre care se numără Atelierul lui Moș Crăciun și patinoarul în aer liber, și Parcul lui Moș Crăciun Cei peste 100 de expozanți veniți din toată țara întâmpină vizitatorii, punându-le la dispoziție o gamă variată de produse precum decorațiuni de Crăciun si bijuterii din porțelan, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual si aduse din Bethlehem, precum și diverse specialități gastronomice: de la mezeluri locale, la bunătăți maghiare si burgeri din carne de vită Angus sau chiar vegetali.

Spectaculoasele proiecții realizate pe fiecare clădire din Piața Mare întrețin atmosfera feerică a evenimentului. Totodată, acestea iluminează întreaga locație într-o manieră unică, transformând centrul orașului într-un loc de poveste.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei în România, dr. h. c. Barbara Schöfnagel, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Sibiului în calitate de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată.
aduceti profesionisti din alte zari caci cu firmele constantene acceptate pe ochi frumosi ne-am lamurit Bani sint doar bunavointa nu De ce se fac tirguri pe scari cind piata ovidiu este taman ce trebuie iar daca cam bate vintul avem parcul tabacariei sau cel de la gara