După tochitură de Ziua Dobrogei, iahnie cu cârnați, de Ziua Națională

Primăria Constanța oferă iahnie cu cârnați, de Ziua Națională, la numai câteva zile după ce a servit cu tochitură o parte din locuitorii orașului, de Ziua Dobrogei.

Primăria Municipiului Constanța, împreună cu Instituția Prefectului județul Constanța și Comandamentul Flotei a anunțat, printr-un comunicat de presă, că vă invită la manifestările prilejuite de Ziua Națională a României.

Ca în fiecare an, evenimentele vor începe la ora 08:30 cu depuneri de coroane la Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial din Cimitirul Central.

Urmează apoi, începând cu ora 10:30, o paradă a forțelor armate. Defilarea cu tehnică specializată și plutoane de militari va avea loc pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor.

„De la ora 12:00, participanții vor avea ocazia să admire o expoziție de tehnică militară și armament, iar de la ora 17:30, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu va avea loc retragerea cu torțe a militarilor.”, spun reprezentanții primăriei, în comunicat.

De asemenea, Primăria Constanța va oferi celor prezenți la eveniment stegulețe tricolore și baloane.

Tot duminică, 1 decembrie 2019, Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială , îi invită pe constănțeni, începând cu ora 11:00, la o porție de iahnie cu cârnați și la un spectacol. 

Foto cu caracter demonstrativ (Sursa: Savori urbane)

Mâncarea se va servi în mai multe locuri din Constanța :

 • Parcul Tomis II;
 • Piațeta Badea Cârțan – Pavilionul Pensionarilor;
 • Zona CET –Pavilionul Pensionarilor;
 • Parcul de la Gară;
 • Piațeta Far;

Există și meniu de post, și pentru musulmani.

Restricții de circulație

Evenimentele vor aduce și o serie de restricții de circulație în zonă.

Duminică, 01 decembrie, bulevardul Alexandru Lăpușneanu va găzdui un spectacol militar, la care vor participa membrii din cadrul Ministerului Apărării Naționale și ai altor structuri care aparțin instituțiilor statului.

Ca preambul al evenimentului, joi, 28 noiembrie, în intervalul orar 11:00-12:00, va avea loc repetiția generală.

Pentru buna desfășurare a festivităților, miercuri, 27 noiembrie și sâmbătă, 30 noiembrie, începând cu ora 16:00, vor fi interzise oprirea și staționarea autovehiculelor pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, între străzile Nicolae Iorga și I.L. Caragiale.

În perioada 26 noiembrie – 29 noiembrie, reprezentanții Poliției Rutiere și ai Direcției Generale Poliția Locală vor împărți flyere prin care posesorii de autovehicule vor fi informați cu privire la restricțiile de circulație. Mașinile ale căror proprietari nu pot fi contactați, vor fi ridicate și mutate în afara zonei de siguranță.  

Sâmbătă, 30 noiembrie, măsurile de siguranță vor viza și parcările situate pe strada I.L. Caragiale (în dreptul Casei de Cultură), parcarea care aparține Casei de Cultură a Sindicatelor și parcarea de pe Aleea Daliei.

De asemenea, traficul rutier va fi restricționat total joi, 28 noiembrie, și duminică, 01 decembrie, începând cu ora 09:00, pentru toate categoriile de autovehiculele, pe tronsonul delimitat de bulevardul Alexandru Lăpușneanu respectiv bulevardul 1 Decembrie 1918, între bulevardul. I.C. Brătianu și bulevardul Tomis.

Excepție fac mijloacele de transport în comun aparținând CT BUS S.A, care vor circula, după cum urmează:

 • în interval orar 09:00 – 11:00, mijloacele de transport în comun vor circula pe banda 3 a bulevardului Alexandru Lăpușneanu, pe sensul de mers dinspre strada I.L. Caragiale spre bulevardul Tomis;
 • în interval orar 11:00 – 12:00, circulația mijloacele de transport în comun va fi oprită;
 • în interval orar 12:00 – 14:00, mijloacele de transport vor circula pe banda 3 a bulevardului Alexandru Lăpușneanu, în sensul de mers dinspre bulevardul Tomis spre strada I.L. Caragiale.

De asemenea, în perioada în care traficul rutier va fi restricționat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pe segmentul delimitat de bulevardul Tomis și bulevardul I.C. Brătianu, vor putea fi efectuate, în mod controlat, manevre de traversare pe relația „înainte” a următoarelor intersecții:

 • bulevardul Tomis cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu;
 • strada Poporului/strada Portiței cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu;
 • strada I.L. Caragiale cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu;
 • strada I.L. Caragiale/strada I.G. Duca cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu;
 • bulevardul 1 Decembrie 1918 cu bulevardul I.C. Brătianu.
energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Anunț RAJA: Trafic blocat parțial pe strada Nicolae Iorga din Constanța

Thu Nov 28 , 2019
Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe strada Nicolae Iorga, din municipiul Constanța, echipele de intervenție RAJA au fost nevoite să blocheze traficul auto pe această stradă, tronsonul cuprins de străzile Moldovei și Ion Adam, astăzi, 28 […]
raja avarie