După tragedia din Piatra Neamț, ISU Dobrogea va controla toate spitalele din județul Constanța

Așa arată un pat ars din secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Sursa foto: Exploziv TV Neamț

În săptămâna 15-29 noiembrie, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al județului Constanța va desfăşura acţiuni de control la spitalele din întreg judeţul.

Vor fi verificate următoarele aspecte: funcționalitatea instalației de semnalizare/avertizare în caz de incendiu; hidranți interiori/exteriori; instalațiile electrice; partea de evacuare in caz de incendiu (cai de evacuare, iluminat cai de evacuare în condițiile circuitului epidemiologic). Totodată cadrele inspectoratului vor verifica partea de instructaj în domeniul situațiilor de urgenta, precum și procedurile de evacuare.

„Scopul acestor activități este de a pregăti personalul unităților spitalicești, obiective importante din competența inspectoratului, unde, zilnic, sunt îngrijite sute de persoane și oricând pot apărea diverse situații de urgență, precum și de a preveni evenimente neplăcute.”, spun reprezentanții instituției.

Reamintim că cel puțin zece persoane au decedat în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă seară la secţia de Terapie Intensivă din incinta Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Mâine începe curățenia generală în Constanța

Sun Nov 15 , 2020
Primăria Constanța a anunțat că mâine, 16 noiembrie, începe curățenia generală în oraș. Potrivit instituției, niciun detaliu nu va fi omis, nicio zonă nu va fi trecută cu vederea și zeci de oameni vor acționa. „Am solicitat rapoarte privind numărul amenzilor acordate în ultimii ani, precum și o acțiune a […]
scormonitori minori