E oficial: elevii din Cumpăna nu au voie să consume droguri și băuturi

cumpana scoala
Primărița din Cumpăna, Mariana Gâju, în curtea școlii, alături de poliție și elevi

Elevii din cadrul Campusului Școlar Cumpăna nu au voie să consume droguri și băuturi în școală și în afara ei, dar nici să fumeze. Profesorii sunt obligați să urmărească respectarea acestei reguli.

Decizia a fost luată în urma unei ședințe publice, care a avut loc în data de 28 februarie 2019, precum și a întâlnirii cu elevii si cadrele didactice din cadrul Liceului Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” Cumpana din ziua de 4 martie, Consiliul Local Cumpana, impreuna cu reprezentantii Asociatiei Parintilor “Grup Scolar Cumpana”, Asociatiei de Dezvoltare Comunitara Cumpăna.

Aceștia au stabilit că, „pentru creșterea gradului de educație si sănătate a elevilor comunei Cumpana”, se instituie mai multe măsuri, conform Regulamentului de Ordine Interioară al liceului, pentru anul școlar 2018-2019, aprobat in Consiliul de Administrație:

  1. Respectarea prevederilor art.104, lit.”h” din Regulamentul de Ordine Interioara: „Se interzice ca elevii sa dețină si sa consume, in perimetrul unității de învățământ și in afara acestuia, droguri, băuturi alcoolice si țigări si sa participe la jocuri de noroc”.
  2. Păstrarea bazei materiale a scolii prin respectarea ținutei corespunzătoare pentru ora de sport (accesul in sala de sport se face numai cu încălțăminte de schimb).
  3. Se interzice intrarea in sala de sport a Campusului școlar a părinților care însoțesc copiii la antrenamentele organizate de secțiile din cadrul Clubului Sportiv “Victoria” Cumpăna.
  4. Respectarea programului autocarelor care transporta elevii la campusul școlar: interval orar 07.15 – 07.45 si 12.00-14.00.
  5. Purtarea unei ținute vestimentare adecvate/decente: fusta/pantalon de culoare închisă (negru, bleumarin) si cămașă/bluza alba/albastru.

În caz de nerespectare a punctului 1, vor fi aplicate amenzi contravenționale părinților elevilor care vor fi surprinsi fumând, conform prevederilor Legii nr.349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectului consumului produselor din tutun, cu modificarile si completarile ulterioare. Nerespectarea punctelor 2 – 5 se vor sanctiona conform prevederilor Regulamentului de Ordine Interioara al institutiei de invatamant, aprobat in Consiliul de Administratie.

Cadrele didactice au obligația de a urmări permanent respectarea Regulamentului de Ordine Interioara. Nu se precizează cum vor putea profesorii supraveghea elevii în afara școlii și de ce profesorilor li se atribuie rolul de polițist, pentru care nu sunt pregătiți.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 thoughts on “E oficial: elevii din Cumpăna nu au voie să consume droguri și băuturi

  1. pai daca primarita a zis asa se va intimpla ca ea stie ! cita idiotenie ! de parca in restul cumpanei aia au dezlegare la consum !?! gata dai ordine si toti devin sfinti Pai asta demonstreaza ca autoritatile sint in afara subiectului ca nu stiu cum se ajunge la asemenea nenorociri Cu demagogie nu se rezolva nimic Intrebati politia de ce nu-i cunoaste pe traficanti sau plasatori asa cum ii cunosc consumatorii

  2. Ce vina au părinții sa plătească amenzile odraslelor in alte tari civilizate copilului i se da o Înștiințare care e obligat sa vina cu ea semnată de către un părinte in care este anunțată detenția asta poate conține ore peste programa școlară sau munca voluntara in cadrul școlii parintele este sunat acasă dacă copilul lipsește sau încarcă regulamentul elevul este obligat sa poarte sacoul și cravata cu insigna școlii cămașă albă băgată in pantaloni și pantalon negru pana ajunge acasă in cazul in care politia îl oprește pe strada și nu are uniforma pe el atunci politia anunța școala și îl preda școlii unde iar școala da detenție,abia in clasa a 12 a la colegiu elevul are voie sa vina îmbrăcat cum vrea dar in limita bunului simt, in țările civilizate poți avea parul verde cercei in limba unde vrei tu dar ținuta este obligatorie pana și la sport au bluze și pantaloni cu emblema școlii nu le ai după tine iar detenție,in România parca e un maidan nu știi care e elev și care e profesor fac concurenta de firma Gucci muci Zara etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bilanțul Spitalului Județean Constanța pe anul 2018. Peste 140.000 de pacienți au ajuns la URGENȚĂ

lun mart. 4 , 2019
Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Andrei din Constanța a prezentat, într-o conferință de presă, bilanțul pe anul 2018. Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanta, dispune de 1.300 paturi spitalizare continuă si 78 paturi de spitalizare de zi. Unitatea furnizeaza servicii medicale spitalicești continue, de zi, […]

V-ar putea interesa și: