E timpul să plecăm și noi din țara asta…

E timpul să plecăm și noi din țara asta…

O fată este violată și ucisă chiar lângă polițiștii, care așteptau să se crape de ziuă ca să poată interveni. Citesc în presă că îi auzeau țipetele și stăteau pur și simplu. Păi, dacă erau oameni, nu polițiști, oameni, nu animale, spărgeau naibii ușa cu toate riscurile de rigoare. I-ar fi condamnat colegii lor? Și ce dacă, ar fi salvat o viață.

E timpul să plecăm din țara asta, pentru că statul român nu mai este un stat în adevăratul sens al cuvântului.

Un stat oferă locuitorilor săi infrastructură și servicii decente. Recent, un studiu arăta că mulți din cei aproape 10 milioane de români care au plecat în străinătate au făcut-o din cauza infrastructurii de la noi. Și pentru bani, desigur, dar nu numai pentru asta. România nu ne poate oferi autostrăzi, trenuri care să circule decent, posibilitate de a călători sigur și repede între orașe. Nu ne oferă un sistem medical în care să avem încredere, deși medicii au ajuns la salarii brute de peste 40.000 de lei pe lună. Nu ne oferă o poliție în care să avem încredere nu că găsește hoțul care ne sparge casa, ci că ne salvează copiii din ghearele morții, atunci când este în puterea lor să o facă.

E timpul să plecăm din țara asta în care regulile sunt făcute numai pentru proști, în care șmecherii văd concerte gratis, pentru că au acces pe liste speciale în curtea Palatului Parlamentului. Din țara învinsă de un sistem politic ce a promovat cvasi-idioți în funcții, care a creat un aparat bugetar enorm, populat cu pile și relații. Există instituții în care toți angajații sunt pila cuiva, în care se taie frunză la câini. Nu-mi imaginez cum poți sta opt ore într-un birou fără să faci aproape nimic, dar se pare că mulți vor asta.

E timpul să plecăm din țara asta în care primarii CER pensii speciale, ca să li se redea demnitatea, spun ei, bieți contabili care s-au cățărat în funcții din care nimeni nu-i mai dă joc. Din țara în care, în anul 2019, un primar îi întreabă pe oameni dacă vor cumva canalizare sau preferă să-și facă nevoile în fosă. Întâmplător, fratele are firmă de strâns rahatul.

E timpul să plecăm din țara asta. Să rămână a lor, să vedem cum o s-o conducă ei, cine naiba le mai dă pensii speciale, cine din privat mai muncește 12 ore pe zi pentru ca ei să frece menta în birouri.

E timpul…

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

3 comentarii

 • Catalin Nita

  Danileț – mare judecator, de fapt un pistol cu apa.
  Extras din Codul de Procedura Penala
  Art. 159. – (1) Mandatul de percheziţie se comunică procurorului, care ia măsuri pentru executarea acestuia.
  (14) În mod excepţional, percheziţia poate începe fără înmânarea copiei mandatului de percheziţie, fără solicitarea prealabilă de predare a persoanei sau a obiectelor, precum şi fără informarea prealabilă privind posibilitatea solicitării prezenţei unui avocat ori a unei persoane de încredere, în următoarele cazuri:
  b) dacă există suspiciunea că în spaţiul în care urmează a se efectua percheziţia se află o persoană a cărei viaţă sau integritate fizică este pusă în pericol;

 • Sergiu Munteanu

  Cristian,
  Ai mare dreptate că exodul românilor are loc din cauza nesiguranței in sănătate, învățământ, legislație, strada, s.a.m.d.
  Trebuie pusă întrebarea, cine câștigă?
  Și aceasta nesiguranță poate ajunge într-un stat prin două moduri,
  1. prin diminuarea puterii justiției, adică nepedepsirea la timp pe cei vinovați (exemplu Romania, Moldova, s.a.m.d)
  2. Prin inițierea unui conflict armat major în stat( ex. Siria, Iraq, s.a.m.d)

  Ambele variante de regulă sunt inițiate de forțe străine.

  Deci cauza problemei exodului trebuie căutată altundeva, undeva la est.

 • Spânu Ortanza

  Mai mărițile salariile și pensiile la polițiști, magistrați, chiar și medici ,că oricum rezultatele sunt zero.Pe strada mea în nenumărate rânduri am văzut mașină de Poliție care stă zeci de minute, iar cei doi polițiști fumează, se uită continuu în telefonul mobil. Asta se cheamă “în misiune”?Sau îi vezi chipurile rar,foarte rar ,patrulând pe stradă și în loc să se uite continuu ce se întâmplă în jurul lor,stau cu ochii în telefonul mobil sau discută intre ei fără nici o preocupare de ce este in stradă. “O Țară De Secături” cum a numit- o Octavian Goga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.