Echipele RAJA și RAJDP intervin în tot județul

iarna constanta
Echipajele RAJDP intervin pentru a deszăpezi un drum județean

Echipele RAJA și RAJDP intervin în tot județul, pentru  a rezolva problemele cauzate de vânt și zăpadă.

Din cauza rafalelor de vant, in aceasta dimineata, in intervalul orar 07,00 – 07,40, s-au inregistrat mai multe avarii la liniile de alimentare cu tensiune si mai multe surse si statii de pompare au ramas fara curent, motiv pentru care nu pot functiona, iar abonatii din mai multe localitati au ramas fara apa potabila la robinete, au anunțat reprezentanții SC RAJA SA.
In aceasta situatie sunt sursele de apa si statiile de pompare de la Arsa, Silistea, Tepes Voda, Virtop, Albesti, Tortomanu, Crucea, Negru Voda, Cotu Vaii, Darabani, Vilcele, Cerchezu, Cascioarele, Viroaga, Comana, Dumbraveni si Tataru.
La ora 07,45, a ramas fara energie si statia de pompare Baneasa. Abonatii din aceasta localitate vor avea apa pana in jurul orei 14,00, fiind alimentati gravitational prin cadere libera din rezervorul statiei.

La ora 08,05, a ramas fara curent si Sursa Biruinta 1, care alimenteaza localitatile Eforie Sud si Tuzla. La ora actuala, pentru aproximativ 5 ore, alimentarea celor doua localitati se face din rezervoarele statiei de pompare Eforie Sud.  Avand in vedere debitul, dar si lungimea conductelor de la sursa Biruinta catre statiile si rezervoarele celor doua localitati, perioada de timp necesara de umplere si intrare in presiune a conductelor de aductiune este de aproximativ 10 ore, de la remedierea avariei Enel.

Si statia de pompare si tratare Cota 20 Ovidiu, ce asigura apa potabila pentru localitatile Mihail Kogalniceanu si Oituz a ramas fara energie la ora 08,15, motiv pentru care nu se poate furniza apa potabila in cele doua localitati.
La ora 08,45 a ramas fara energie si sursa Olteni, motiv pentru care s-a sistat furnizarea apei in localitate.
In intervalul 07,00 – 09.00, la nivelul statiei de tratare si pompare Palas din municipiul Constanta, s-au  inregistrat mai multe caderi de tensiune. Astfel, abonatii alimentati de aceasta statie, cei din cartierele Energia, Baba Novac, CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Km4-5, Km5, Poarta 6, Abator, Gara, Casa de Cultura, Inel I si Inel II au apa cu presiuni scazute la robinete.

„Asiguram toti consumatorii afectati in furnizarea apei de disfunctionalitatile de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie, ca lucratorii RAJA vor relua imediat alimentarea cu apa la parametrii normali, dupa ce echipele Enel vor remedia avariile și vor realimenta cu energie sursele si statiile de pompare”, au spus repezentanții SC RAJA SA.

RAJDP a anunțat că de la ora 3 ninge viscolit în tot județul și că vântul bate puternic.

„Acționăm cu toate utilajele dotate cu lamă, adică 48. Viscolul așterne zăpada pe drum. Nu avem drum închis. Dacă situația se înrăutățește și se formează troiene, scoatem frezele de zăpadă”, a precizat administratorul RAJDP, Lucian Lungoci.

Echipele RAJDP au acționat pe drumul dintre Tufani și Șipote, pentru a deschide șoseaua pentru două autoturisme care nu pot înainta.

Echipele RAJA și RAJDP intervin în tot județul

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Autocar împins de vânt în șanț

Thu Jan 18 , 2018
Un autocar a fost împins, în această dimineață, în afara drumului, de vântul care bate cu putere. Este vorba despre un autocar al șantierului naval din Mangalia, care se deplasa pe DJ 391 Mangalia – Negru Vodă. „Nicio persoană nu a fost rănită”, a declarat administratorul RAJDP, Lucian Lungoci. Un […]
autocar in sant