Economia Chinei a învins pandemia

Orașul Ningbo, China

Economia Chinei a învins pandemia de coronavirus. Țara în care a apărut primul caz de Covid-19 continuă să-și revină în mod constant după ce economia i-a fost afectată puternic de boală.

Economia Chinei a crescut cu 4,9% în trimestrul iulie – septembrie comparativ cu acum un an, potrivit unor statistici apărute luni, scrie CNN.

Analiștii se așteptau totuși la o creștere de 5,2%.

Guvernatorul Băncii Centrale a Chinei, Yi Gang, declara duminică că oficialii estimau o creștere economică de 2% în acest an.

„Economia chineză rămâne rezistentă, cu un mare potențial. Anticipăm că recuperarea va continua, ceea ce va ajuta la recuperarea globală”, a mai declarat el.

Potrivit The Guardian, este de așteptat ca China să fie singura economie din G20 care va avea o creștere în acest an, în vreme ce economia globală ar urma să se contracte cu 4,4%.

Analiștii mai spun că puterea de recuperare a economiei chineze este încă incertă având în vedere dezechilibrele de dezvoltare dintre diverse regiuni, pierderea de locuri de muncă, datoria publică, dar și problemele privind comerțul, cauzate de relația tensionată cu SUA și deteriorarea relațiilor cu alți parteneri comerciali.

parteneri Constanta 100% CT100
Constanta-financiara-sigla-jpg
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
Mitshubishi
sprijina-jurnalismul-independent

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.