Economia Chinei a învins pandemia

Orașul Ningbo, China

Economia Chinei a învins pandemia de coronavirus. Țara în care a apărut primul caz de Covid-19 continuă să-și revină în mod constant după ce economia i-a fost afectată puternic de boală.

Economia Chinei a crescut cu 4,9% în trimestrul iulie – septembrie comparativ cu acum un an, potrivit unor statistici apărute luni, scrie CNN.

Analiștii se așteptau totuși la o creștere de 5,2%.

Guvernatorul Băncii Centrale a Chinei, Yi Gang, declara duminică că oficialii estimau o creștere economică de 2% în acest an.

„Economia chineză rămâne rezistentă, cu un mare potențial. Anticipăm că recuperarea va continua, ceea ce va ajuta la recuperarea globală”, a mai declarat el.

Potrivit The Guardian, este de așteptat ca China să fie singura economie din G20 care va avea o creștere în acest an, în vreme ce economia globală ar urma să se contracte cu 4,4%.

Analiștii mai spun că puterea de recuperare a economiei chineze este încă incertă având în vedere dezechilibrele de dezvoltare dintre diverse regiuni, pierderea de locuri de muncă, datoria publică, dar și problemele privind comerțul, cauzate de relația tensionată cu SUA și deteriorarea relațiilor cu alți parteneri comerciali.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vergil Chițac, Mihai Lupu și Horia Țuțuianu, împreună la un eveniment cultural

lun oct. 19 , 2020
Primarule ales al municipiului Constanța, Vergil Chițac, președintele ales al Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, și președintele în funcție al Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu vor fi împreună la un eveniment public, pentru prima dată în această formulă. Cei trei vor fi prezenți astăzi, 19 octombrie, la ora 18:00, […]
teatrul de stat constanta (2)

V-ar putea interesa și: