Economia României a crescut în primul semestru cu 5,8% față de semestrul I 2021

Produsul Intern Brut al României a înregistrat, în trimestrul II 2022, o creştere cu 5,3% faţă de acelaşi trimestru din anul 2021 atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier. În semestrul I 2022, PIB a crescut, comparativ cu semestrul I 2021, cu 5,8%, atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier, arată datele provizorii (1) publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Pe serie brută, Produsul Intern Brut estimat pentru semestrul I 2022 a fost de 609.019 milioane lei preţuri curente, în creştere – în termeni reali – cu 5,8% faţă de semestrul I 2021.

”Produsul Intern But a înregistrat, în trimestrul II 2022, o creştere cu 5,3% faţă de acelaşi trimestru din anul 2021 atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier; În semestrul I 2022, Produsul Intern Brut a crescut, comparativ cu semestrul I 2021, cu 5,8%, atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier; Seria ajustată sezonier a Produsului Intern Brut trimestrial nu s-a modificat semnificativ, ca urmare a revizuirii estimărilor pentru trimestrul II 2022, faţă de varianta „semnal” publicată în comunicatul de presă nr. 207 din 17 august 2022”, arată datele INS.

Citiți mai mult în ConstantaFinanciara.ro.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tesla Group a ales Brăila, nu Constanța, pentru construcția unei fabrici de 90 milioane euro

mie sept. 7 , 2022
Tesla Group ales Brăila pentru a construi de la zero o fabrică unde vor lucra circa 200 de angajați. Omul de afaceri slovac Lichardus Dusan, co-fondator și președintele Consiliului de Administrație al grupului, a fost prezent, marți, la Brăila, unde, avându-i alături pe Marian Dragomir – primarul municipiului și Francisk […]

V-ar putea interesa și: