Economia României este în criză, ne îndreptăm spre prăpastie

economie romania criza

Economia României este deja în criză, susține deputatul PNL Florin Cîțu, iar perspectivele sunt sumbre.

„Spre disperarea lui Dragnea, CRIZA economică este confirmată oficial!”, spune acesta.

El explică și de ce este disperat Dragnea sa oprească decizia S&P de a schimba perspectivei de la stabil la NEGATIV. Ar fi putut să nu încerce acest lucru și să spună, asa cum o face de fiecare data, ca este o conspirație globală, iar agenția de rating este infiltrata de agenți ai multinaționalelor, statului paralel etc.

Iată ce scrie Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook:

„Fara rating, Romania nu se poate imprumuta, local sau international, pentru a acoperi deficitul bugetar. Deficitul se duce direct in plata pensiilor speciale, sinecurilor de partis si a datoriilor companiilor de stat.

Ratingul este platit de Romania. De aceea S&P a acceptat contestatia. Dar si contestatia se plateste.

BOMBA.

Ce nu spune Dragnea si nici slugile lui. Daca S&P schimba acum perspectiva la negativ, urmatoare miscare in toamna este de SCADERE a ratingu-lui. DEZASTRU pentru Romania.

Aici va rog sa fiti atenti.

In acest moment ratingu-ul Romaniei, de la toate agentiile de rating, este cu un nivel peste cel de JUNK Bonds. Adica suntem exact la limita de jos a nivelului care recomanda si nu prea sa se investeasca in astfel de tari. JUNK bonds, dupa cum le spune si numele sunt gunoi.

Trecerea Romaniei, din nou, in categoria JUNK ar insemna DEZASTRU. Categoria JUNK inseamna tari cu probabilitate MARE de a nu plati datoriile in caz de faliment. Mai mut, investitorilor li se recomanda sa EVITE tari din categoria JUNK.

Aceasta este problema reala a lui Dragnea. Romania se afla la cateva luni de fi eliminata de pe pietele de imprumut, local si international.

Implicatiile sunt imediate si ingrozitoare pentru romani.

Dobanzile la care se imprumuta Romania vor creste peste 7%. Dar doar daca gasim pe cineva sa cumpere aceste obligatiuni. Bancile care investesc in obligatiuni de tip JUNK trebuie sa puna deoparte mai mult capital de risc. Adica le costa mai mult. Daca mai adaugam si taxele, este clar ca bancile vor evita Romania.

Cu dobanzi mai mari deficitul o sa fie aproape imposibil de acoperit din imprumuturi. Guvernul va continua sa creasca taxele, asa cum face de doi ani, sau va taia din cheltuieli. Este un guvern socialist intesat de infractori. Nu va taia cheltuielile, va continua sa creasca taxele.

Ce se poate intampla in urmatoarele 2 saptamani.

Nimic. Romania este in CRIZA si nu se poate schimba peste noapte acest lucru.

Dezechilibrele despre care vorbeste S&P nu pot fi remediate intr-o perioada asa scurta. Si nu este vorba despre OUG 114. Va spun ca aici Dragnea nu da inapoi si va pastra taxele din ordonanta intr-o forma sau alta.

S&P nu are cum sa creada promisiunile disperate, unele ilegale , ale lui Dragnea atat timp cat acesta a introdus in Parlament un buget cu un deficit de 2.55% din PIB si a adoptat un buget cu un deficit de 2.76% din PIB. Pentru a convinge S&P Dragnea trebuie sa reduca credibil deficitul bugetar. Nu se va intampla.

Dupa doi ani de zile am ajuns exact unde am spus atunci cand am avut primul discurs in Parlament despre bugetul PSD si programul de guvernare- o economie in CRIZA. Acum confirmata si de agentiile de rating dupa ce pietele au confirmat de cateva luni bune.

In urmatoarele luni.

Nu se vor face investitii. Nu se vor face autostrazi. Pensiile si salariile se vor plati din imprumturi cu dobanzi din ce in ce mai mari. Urmeaza si alte taxe. Inflatia creste.

Romania este in CRIZA. Pana la sfarsitul anului ajungem la rating JUNK. Iar pentru asta responsabili sunt Dragnea, Valcov, Teodorovicii, ideologii de parti platiti cu sinecuri, functionarii care sustin prin falsificarea datelor golaniile ministrilor si restul grupului infractional organizat PSD+ALDE.”

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.