Eduard Martin, Polaris: „Ce e atât de greu să se arunce separat în doua fracții deșeurile, rezidual (umed) și reciclabil (uscat)?”

Surse foto: Facebook/Eduard Martin. Colaj: Constanța 100%

Eduard Martin, reprezentantul companiei Polaris M Holding Constanța, a anunțat, pe pagina sa de socializare, că azi noapte au fost verificate de inspectorii Polaris un număr de 24 de platforme de containere de depozitare a deșeurilor din cele 450 amplasate in zona blocurilor.

„Din cele 24 verificate, nici macar o platforma nu a fost identificata ca avand depozitate conform deseurile. Deseurile erau aruncate amestecat, asa cum se poate vedea in pozele atasate, desi nu cred ca exista vreun cetatean al Romaniei si evident al Constantei care sa nu stie ce inseamna colectarea separata. Polaris nu a ridicat niciun container din cadrul celor 24 de platforme, asa cum se vede in una din poze, legea permitand acest lucru.”, a anunțat Eduard Martin.

Mai mult, Polaris a sesizat Primaria Constanta, Garda de Mediu, Directia de Sanatate Publica, Politia Locala, privind situatia din teren, pentru a se aplica masurile ce se impun.

De asemenea, controalele inspectorilor Polaris vor continua si se vor intensifica, departamentul de control destinat activitatii de colectare separata, aflandu-se in plin proces de angajare inspectori de teren. Nu se face niciun pas inapoi.

Eduard Martin a adresat public cinci intrebari pentru noi toti:

  1. Incercam sa ne imaginam cum ar arata orasul daca Polaris ar aplica masura neridicarii pentru toate platformele din oras in care sunt depozitate neconform (amestecat) deseurile?
  2. Conteaza pentru constanteni ca Uniunea Europeana ne obliga sa atingem tinte de colectare separata si reciclare?
  3. Conteaza pentru constanteni ca amenzile stabilite de legea nationala sunt foarte mari in cazul depozitarii amestecate?
  4. Ce e atat de greu sa se arunce separat in doua fractii deseurile, rezidual (umed) si reciclabil (uscat)? Cat de mare e acest efort?
  5. Suntem constienti ca alta solutie nu exista in afara de drumul european privind gestionarea deseurilor?

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ANRE a finalizat operaționalizarea platformei digitale de raportare și monitorizare a pieței gazelor naturale

mar sept. 19 , 2023
Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a finalizat procesul de operaționalizare și digitalizare a Platformei de raportare și monitorizare a pieței gazelor naturale, în conformitate cu prevederile Metodologiei de monitorizare a pieței gazelor naturale, aprobată prin Ordinul ANRE nr. 15/2023. Platforma, dezvoltată exclusiv cu resurse interne, reprezintă un pas […]
gaze

V-ar putea interesa și: