PSD Constanța a reușit performanțe contradictorii în alegerile parlamentare. Pe de o parte, organizația județeană a fost întrecută de AUR, partid coordonat aici de Mohammad Murad. De altfel, AUR a fost pe primul loc în numai trei județe din România. Pe de altă parte, organizația municipală Constanța, care a câștigat alegerile locale, și-a revenit din corzile în care a intrat singură și s-a situat pe primul loc în preferințele alegătorilor.
Municipiul a adus, pentru PSD, mai multe voturi decât tot județul. Se află totuși la mare distanță de vremurile de glorie ale PSD Constanța. Pe vremea lui Radu Mazăre, PSD avea 80.000 de votanți numai în municipiul Constanța. La alegerile parlamentare din 2024 a avut, în tot județul, 52.198 (față de 58.192, AUR).
Rezultatele slabe ale PSD au avut și consecințe pe care nu puțini le-ar fi anticipat. Partidul nu a reușit să trimită la București decât doi deputați: Daniel Georgescu și Mirela Matichescu. Locul al treilea pe listă, Cristina Dumitrache, fiica președintelui organizației municipale, Ion Dumitrache, prezentă constantă în Camera Deputaților din 2008, nu va mai bifa și al cincilea mandat. Nu se va reîntoarce în Parlament nici Eduard Martin, care ocupa poziția a patra. Există în rândul partidului o frustrare și pentru faptul că nu a reușit să-l impună pe Tit Liviu Brăiloiu, un pe cât de bogat, pe atât de controversat politician, care a fost pus pe lista de senatori în urma președintelui organizației județene, Felix Stroe, omul care face politică la vârf de peste 20 de ani, fără să dea semne că ar vrea să se oprească.
Ei bine, aceste rezultate – cu bune și rele – nu au fost încă analizate de partid. Eduard Martin, prezent în emisiunea „Punctul pe i”, la Tomis TV, a declarat că, în opinia sa, acest lucru trebuie să se întâmple.
Acesta a precizat că dorește ca Biroul Permanent Județean să fie convocat chiar mâine.
„O analiză trebuie făcută după orice înfrângere. Chiar și după o victorie, deși pare ridicol să spui că trebuie să analizăm de ce ai câștigat. Da, trebuie să analizăm de ce ai câștigat. De ce? Pentru că împrumuți rețeta câștigătorului și o aplici în zona unde s-a pierdut. Eu, dacă aș fi în locul domnului Stroe, aș solicita această analiză, o analiză calmă, bazată pe situații reale, pe argumente reale.”, a declarat acesta (video mai jos, de la minutul 26).
„Eu lucrez în privat, am 18 filiale în țară. Întotdeauna când o filială nu merge bine, fac o analiză a zonei respective. Nu cer capete, nu cer demisii, întâi fac o analiză. Poate nu e vină umană, poate sunt alte situații, alte cauze, care nu au legătură cu managementul. Abia după ce văd că este o problemă cu managementul, atunci îl schimb, e normal.”, a mai spus Eduard Martin.