Educator în cadrul DGASPC Constanţa, reținut pentru că ar fi întreținut relații sexuale cu minori instituţionalizaţi la Centrul de Plasament Micul Rotterdam din Constanţa

Eduard Crăciun (foto: facebook.com)

La data de 01.10.2016 s-a înregistrat la Poliţia Municipiului Constanţa, denunţul numitului Manea Constantin Dorel, aflat în stare de arest la domiciliu, în care arată faptul că începând cu anul 2011, numitul Crăciun Andrei Eduard, în calitate de educator în cadrul DGASPC Constanţa, în mod repetat, a invitat la domiciliul său 3 minori, toţi trei instituţionalizaţi la Centrul de Plasament Micul Rotterdam din Constanţa, în scopul întreţinerii de raporturi sexuale orale cu acestia.

În încheierea denunţului formulat, numitul Manea Constantin Dorel, arată faptul că doreşte să beneficieze de prev. art. 19 din Lg. 682/2002. În urma activităţilor desfăşurate, la data de 11.01.2017, lucrătorii BIC s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea a trei infracţiuni de influenţarea declaraţiilor, faptă prevăzută de art. 272 alin. (1) din C.P., de către denunţătorul Manea Constantin Dorel, trei infracţiuni de influenţarea declaraţiilor şi o infracţiune de şantaj, faptă prevăzută de art. 207 alin. (2) şi (3) din C.P.  şi o infracţiunii de şantaj de persoana vătămată , dispunându-se totodată schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care este cercetat numitul Crăciun Andrei Eduard, din infracţiunea de act sexual cu un minor, în infracţiunea de coruperea sexuală a minorilor.

În urma probatoriului administrat în cauză, a rezultat următoarea situaţie de fapt: denunţătorul Manea Constantin Dorel, cunoscând că numitul Crăciun Andrei Eduard a desfăşurat activităţi ce puteau fi încadrate doar ca infracţiunea de corupere sexuală a minorilor, cu sprijinul numitului Petrechiuţă Nicu, a încercat să determine  victimele să declare în mod mincinos în faţa organelor de urmărire penală o situaţie mult mai gravă faţă de cea reală, astfel încât presupusele fapte comise de Crăciun Andrei Eduard, să fie încadrate juridic ca infracţiuni de trafic de minori, trafic de persoane şi act sexual cu un minor, în aşa fel încât numitul Manea C-tin Dorel să poată beneficia de prev art. 19 din Lg. 682/2002.

De asemenea s-a constatat că Petrechiuţă Nicu şi Burcea George Cătălin, în perioada Iunie-Iulie 2015, respectiv Februarie – Noiembrie 2016, l-au constrâns pe Crăciun Andrei Eduard, să le ofere diverse bunuri şi sume de bani pentru a nu da în vileag activităţile de natură sexuală desfăşurate de acesta în perioada 2011-2016.

În urma cercetărilor, la data de 18.01.2017, lucrătorii BIC, au dispus reţinerea pentru 24 de ore, a numiţilor PETRECHIUŢĂ NICU, MANEA CONSTANTIN DOREL, CRĂCIUN ANDREI EDUARD şi s-a solicitat luarea măsurii controlului judiciar pentru numitul BURCEA GEORGE CĂTĂLIN. Numiţii Petrechiuţă Nicu, Manea Constantin Dorel şi Crăciun Andrei Eduard, au fost depuşi în CRAP Constanţa, urmând ca în data de 19.01.2017, să fie prezentaţi la Judecătoria C-ţa cu propunere de arestare preventivă.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Viorel Farcaș, a cărui performanță o lăuda primarul Decebal Făgădău, pus sub control judiciar de DNA

joi ian. 19 , 2017
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 16.01.2017, a inculpatului FARCAȘ CRISTINEL-VIOREL, la data faptelor director general al S.C. Confort Urban S.R.L. (societate […]

V-ar putea interesa și: