EFOSAN, dovada că, în medicină, trenul circulă și de la București spre Constanța. Este meritul doctorului Anatoli Eugen Covaleov și echipei sale VIDEO

7

Se spune, prin Constanța, că cel mai bun medic e trenul spre București. Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord (EFOSAN) este însă dovada că se poate și invers: pacienți din București (și nu numai) vin aici pentru a se trata.

De ce? În primul rând, la EFOSAN beneficiați de una din minunile Dobrogei: nămolul sapropelic din lacul Techirghiol. Este adus, printr-o rețea de conducte, chiar în interiorul clinicii Grand. Da, merită să iei trenul spre Constanța pentru asta.

„Noi utilizăm aici, din factorii naturali de cură, apa din lacul Techirghiol. Avem un sistem propriu de aducțiune a apei de ghiol, cu pompe pe malul ghiolului, în zona Băilor Reci. Folosim apa de ghiol în tratamentele cu apă încălzită, pentru a face hidrokinetoterapie în bazin și pentru a se face băile de nămol, împreună cu nămolul din lacul Techirghiol.”, spune managerul spitalului, dr. Anatoli Eugen Covaleov (foto).

dr. Anatoli Eugen Covaleov, director EFOSAN

În al doilea rând, conducerea spitalului a făcut aici o serie de investiții importante, atât în infrastructură, care a fost reabilitată, cât și în echipamente mediale. Am găsit aici echipamente de ultimă generație, cele mai bune din lume, care vă pot pune, la propriu și la figurat, pe picioare.

„Folosim practic toată gama de proceduri de fizioterapie, de curenți galvanici, de joasă, medie și înaltă frecvență, laserterapie, ultrasunete, magnetoterapie, unde scurte. Avem toate acestea la dispoziție pentru tratarea pacienților cu afecțiuni la aparatul locomotor. Elementele specifice nouă sunt cabinetele de lucru individual, unde un asistent preia pacientul și face cu el individual, zi de zi, timp de două săptămâni, aceste proceduri, plus masajul și kinetoterapie individuale. Suplimentar, avem sălile de kinetoterapie, unde recent am făcut o dotare realmente de excepție, cu un sistem de 16 echipamente conectate la un computer. Pacientul este evaluat extrem de precis înainte de inițierea tratamentului, ulterior, ori de câte ori e nevoie, și la final. Sunt măsurători precise. Forța musculată este evaluată extrem de precis la nivel de newton metru. Este un sistem care nu se mai regăsește în niciun alt spital public din România, existând într-un singur spital privat”, a mai spus managerul EFOSAN.

Dr. Anatoli Eugen Covaleov stă de vorbă cu o pacientă în scaun cu rotile și mama sa, care au ajuns în fața Clinicii Grand din Eforie

Nu în ultimul rând, merită să veniți aici pentru că veți găsi personal medical profesionist și dedicat. Ne referim atât la medici, cât și la asistente. O echipă de 175 de persoane, condusă de dr. Anatoli Eugen Covaleov, vă stă la dispoziție.

„S-a reparat tot spitalul, din 2013 până în 2016, etaj cu etaj. Fondurile au fost exclusiv din fonduri proprii. An de an au fost între 150.000 și 250.000 de euro. An de an au fost cumpărate echipamente medicale de fizioterapie. Chiar și în cursul acestui an am achiziționat echipamente noi. Ne-am focusat însă pe programul POIM, pentru că are o valoare mai mare.”, a mai subliniat acesta.

Există, desigur, și multe proiecte în derulare. De pildă, se lucrează la finalizarea achiziției și la punerea în funcțiune a echipamentelor de radiologie digitală. Se va cumpăra inclusiv un computer tomograf.

„Ele sunt în momentul de față în curs de instalare. Urmează etapele de punere în funcțiune și apoi dare în utilizare. La laboratorul de analize medicale urmează punerea în funcțiune și darea în utilizare a echipamentelor de hematologie, biochimie, imunologie și un echipament de testare RT PCR. Ambele ar trebui să fie duse la îndeplinire în acest an. De asemenea, achiziționăm echipamente de recuperare medicală de electroterapie. Dacă toate lucrurile decurg bine, vom schimba întregul echipament de la sectorul de băi galvanice”, spune managerul EFOSAN.

Există și proiecte mai mari de investiții, de ordinul zecilor de milioane de euro.

„La Steaua de Mare avem finalizate expertiza, auditul energetic și studiul de fezabilitate care a fost înaintat către Compania Națională de Investiții. Acolo, cu avizul de principiu al Ministerului Sănătății, proiectul prevede o supraînălțare și crearea unei structurii cu paturi. Din studiul de fezabilitate ies 150 de paturi de cazare cu echivalentul a 3 stele hoteliere. Va fi o eficientizare energetică și dotarea cu echipamente medicale. Se vor păstra toate zonele de hidroterapie și de tratamente cu nămol, băi de nămol, împachetări cu nămol, ba chiar se va realiza un bazin suplimentar și un bloc alimentar. Investiția se ridică la circa 20 de milioane de euro.”, a dezvăluit dr. Anatoli Eugen Covaleov.

Mai există un studiu de fezabilitate pentru un sector de băi reci, în zona care este cunoscută drept fostele băi reci ale lui Nicolae Ceaușescu. Anul acesta se va finaliza studiul.

În plus, se lucrează și la schimbarea centralei termice de la Clinica Grand.

Ar mai merita spus ceva. Clinica Grand, în care am filmat, nu seamănă a spital. A fost inițial o vilă de lux, construită în 1900 în prima ei formă. O clădire de tradiție, aflată pe malul mării, înconjurată de mult spațiu verde. Un loc ideal pentru recuperare. E adevărat că acest lucru înseamnă că nu veți găsi aici condițiile hoteliere de 5 stele, dar acest lucru pălește în fața avantajelor.

EFOSAN are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

7 thoughts on “EFOSAN, dovada că, în medicină, trenul circulă și de la București spre Constanța. Este meritul doctorului Anatoli Eugen Covaleov și echipei sale VIDEO

  1. La Grand am primit un tratament foarte bun. Un personal de excepție, cum nu am întâlnit nici în Germania, unde am făcut tratament. Chiar dacă, intradevar, condițiile hoteliere nu sunt de cinci stele, voi reveni la tratament tot aici. Patrie și onoare!

    1. Bravoo Domnule Maneger Doctor Covaliov dacă ar fi astfel de oameni ca D-voastra în spitale ar merge treaba mult mai bine în tara asta. Un om devotat spitalului Grand cu multe calități bune cu simt de răspundere în ceea ce faceți ca medic și meneger. un om plin de umor și iubitor de oameni Astfel de oameni întâlnim din ce în ce mai rar. Va mulțumesc și sunt mandra ca am avut ocazia sa lucrez în aceasta institutie condusa și aduse la standarde mari datorita felului cum a-ti lucrat cu angajații cum a-ti gestionat lucrurile sa fie cit mai bine.

  2. PERSONAL DE EXCEPTIE CU MULT BUN SIMT SI RESPECT FATA DE ORICARE PACIENT !!!! FELICITARI SI SA NU VA SCHIMBATI ACEASTA FRUMOASA ATITUDINE !!!!!!!

  3. FELICITARI TUTUROR CE FAC PARTE DIN ACEST FRUMOS COLECTIV ,CE SE COMPORTA EXEMPLAR CU PACIENTII CE LE TREC PRAGUL !!!! ABIA ASTEPT SA MA REANTORC LA TERAPII !!!!!

  4. LA GRAND AM GASIT MEDICINA CU SUFLET! VA MULTUMESC PENTRU AJUTOR! Am ascultat relatarile angajatilor; probabil o sa scriu o carte; este remarcabil cum din nimic material se pot face atatea pentru cei in suferinta, cu suflet. Este un loc desprins de timp si sper sa ramana asa.

  5. Felicitari , o sa incerc la Eforie ptr recuperare , am fost la V*** In Constanta si am fost profund dezamagit de kinetoterapeutii de acolo . Nepregatiti, rau voitori , dezinteresati . (comentariu editat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Valu lui Traian va construi un complex sportiv de aproape 26 milioane lei

mar iul. 13 , 2021
Primăria Valu lui Traian a anunțat, marți, că va construi în localitate un complex sportiv de aproape 26 de milioane de lei. „Am primit avizul favorabil pentru construirea unui Complex Sportiv în comuna. În perioada următoare așteptăm ordinul de ministru pentru demararea procedurilor de licitație.”, au precizat reprezentanții instituției. Suprafața […]

V-ar putea interesa și: