„Ei” au drepturi, noi, obligații

Fostul primar Corneliu Neagoe a spus că fiica sa a obținut un apartament cu două camere pe strada Traian, aproape de mare, pentru că „avea dreptul”. Era necăsătorită, nu avea copii, dar i s-au acordat două camere. Dar, spune Neagoe, el l-a criticat pe Mazăre.

Se întâmpla în 2002. În perioada 1992 – 1996, omul fusese primar al municipiului. Era și un doctor renumit, de succes.

Cu toate acestea, domnul Neagoe nu a putut să-i ofere fiicei un apartament. I-a dat statul.

Expresia aceasta a sa este tipică pentru morala anilor postdecembriști: „avea dreptul”.

Păi da, sigur, EI aveau dreptul, EI, cei care au fost la butoanele orașului, care stăteau la masă cu Radu Mazăre, în cercurile puterii. Îl criticau? Mazăre își dorea să fie criticat.

„Critică, dar să știm și noi”, ar fi fost un bun slogan pentru acea perioadă.

Nu ajungeai (și nu ajungi) ușor în cercurile acelea. Eu, de pildă, nu am reușit, după 4 lui de încercări, să ajung la actualul primar pentru a rezolva o problemă administrativă.

Cine sunt EI? Nomenclatura capitalistă, așa i-aș denumi.

NOI, oamenii simpli, muncim, plătim rate, ne împrumutăm, ne dăm peste cap. Trece viața pe lângă noi în timp ce robotim să ne plătim datoriile. NOI nu avem nici un drept. Avem însă obligația de a plăti impozite și taxe, din care, iată, se construiesc locuințe pentru EI. Un singur lucru putem să facem (și acesta cu repercusiuni): să spunem.

Mi-e tare silă de TOATĂ clasa politică.

P.S. Domnul Neagoe spune că nu el a îndemnat-o pe fiica să depună un dosar la ANL, ci secretarul de stat care se ocupa cu asta, fratele fostului primar de la Bacău. „Avea dosar pentru locuință cu bani și a îndemnat-o pe fiica mea să treacă dosarul”, spune fostul primar.

parteneri Constanta 100% CT100
Constanta-financiara-sigla-jpg
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
Mitshubishi
sprijina-jurnalismul-independent

Articole recente

Un comentariu

  • Get used to that. Constanta a devenit de mult un “no man’s land”. E doar un teritoriu de prada pentru diverse adunaturi de hiene cu ranjet sinistru care se vand drept feline. Anul 2000 va fi greu de rascumparat. Pana si Havana-Cuba e mult inaintea noastra. Acolo, cel putin, tigania inca are farmec si atractivitate. Vreti o dovada despre Constanta? Cati stiti familii care sunt aici de mai mult de doua generatii??!! Noii veniti sunt victimele farmecului marii si aparentei prosperitati (in comparatie cu dealuril sau campiile din care vin). Copiii sau nepotii nu raman. De ce, oare???

Leave a Reply

Your email address will not be published.