Electrocentrale Constanța ar putea rămâne fără gaz, din cauza unei datorii de 16 milioane lei

ROMGAZ are de încasat datorii restante în valoare de peste 16 milioane de lei de la ELCEN Constanța și avertizează asupra posibilității de sistare a livrărilor de gaze naturale.

ROMGAZ a efectuat, începând cu data de 1 octombrie 2017 în baza contractului încheiat cu Electrocentrale Constanţa, livrări de gaze naturale în conformitate cu solicitările clientului, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Pe tot parcursul derulării contractului, Electrocentrale Constanţaa înregistrat datorii restante. Până în prezent, facturile aferente consumului, la data de 30 iunie 2018, se ridică la suma de peste 15,76 milioane lei, din care datoria restantă, facturată, este de 1,158 milioane de lei.

ROMGAZ, cu acordul Consiliului de Administraţie, a eşalonat aceste datorii restante, prin convenţie încheiată în luna aprilie a acestui an, iar datoriile au ajuns în prezent la peste 16,28 milioane de lei. Din aceste datorii, până la 31 iulie 2018, Electrocentrale Constanţa a achitat 1,271 milioane de lei reprezentând primele două rate de eşalonare şi parţial a treia rată, la care se adaugă dobânzi aferente.

La data de 31 iulie 2018, Electrocentrale Constanţa avea de achitat 1,158 milioane de lei reprezentând restanţa la a treia plată conform convenţiei mai sus amintite. De asemenea, erau înregistrate restanţe şi către compania de distribuţie a gazelor naturale.

Totodată, în lunile iunie şi iulie ale anului curent, deşi a fost notificată, Electrocentrale Constanţa nu şi-a îndeplinit obligaţiile de plată în avans, conform prevederilor contractuale în vigoare. ROMGAZ subliniază că, în lipsa plăţilor imediate a datoriilor conform contractului, va fi obligată să sisteze livrările de gaze naturale către Electrocentrale Constanţa.

ROMGAZ îşi manifestă în continuare disponibilitatea şi sprijinul de a fi gasite soluţii astfel încât să fie respectate prevederile contractuale conform legislaţiei în vigoare.

Recente, Replica de Constanța scria că directorul Electrocentrale Constanța, Dan Marius Deaconescu, încasează o indemnizație anuală de aproape 200.000 de lei, având astfel un venit mai mare, în unele luni, decât al președintelui României.

Dan Marius Deaconescu este vicepreședinte ALDE Constanța.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Armata ar putea deveni, din nou, OBLIGATORIE

Tue Aug 7 , 2018
Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a lăsat să se înțeleagă că armata ar putea deveni, din nou, obligatorie. Acesta a precizat că stagiul militar în România este SUSPENDAT, nu ANULAT. Ministrul Mihai Fifor a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în interiorul MApN s-a discutat de mai […]
armata