Electrocentrale Constanța SA spune că va lăsa tot orașul fără apă caldă

CET

Electrocentrale Constanța S.A. a anunțat, printr-un comunicat de presă emis de Consiliul de Administrație, că va lăsa tot orașul fără apă caldă, începând cu 26 septembrie 2018.

Societatea ar fi primit notificări pentru plata unor sume restante de la furnizori, notificări ce au ca scandență diferite zile din luna septembrie a.c.

„Electrocentrale Constanța S.A. nu a putut plăti sumele datorate către furnizorii săi, deoarece principalul său client, RADET Constanța, nu a înțeles să își respecte obligațiile de plată asumate contractual. În aceste condiții, Consiliul de Administrație al Electrocentrale Constanța S.A., prin decizia nr. 11/07.09.2018 a hotărât emiterea unui preaviz către RADET Constanța, document prin care aduce la cunoștință faptul că, dacă până la data de 26 septembrie a.c., conducerea regiei nu va urgenta să își plătească o parte din sumele pe care le datorează către Electrocentrale Constanța S.A. și nu va prezenta un plan de eșalonare a debitelor, va sista furnizarea apei calde către toți consumatorii racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța, începând cu data de 27 septembrie a.c.”, se arată în comunicatul de presă al Electrocentrale.

Societatea precizează că, de la începutul anului și până în prezent, Electrocentrale Constanța S.A. a emis către RADET Constanța facturi în valoare totală de 118.656.347,01 lei, din care contravaloarea energiei termice este de 107.513.513,87 lei, restul reprezentând dobânzi penalizatoare. Din suma totală, RADET Constanța a achitat doar 19.533.392,80 lei, adică numai 16,46% din suma facturată.

Conducerea RADET spune că este vorba despre datorii istorice, care nu cad în sarcina sa.

Electrocentrale SC Constanța este condusă de Dan Marius Deaconescu, despre care presa locală scrie că este un apropiat al lui Sorin Strutinsky. 

În anul 2017, Deaconescu a declarat că a încasat de la Electrocentrale o indemnizaţie de 190.993 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.