Elena Udrea are oameni care îi spală farfuriile și îi fac patul, în închisoarea din Costa Rica

elena udrea

Elena Udrea s-a plâns de condiţiile de detenţie din Costa Rica, dar autoritățile de acolo spun că, dimpotrivă, condițiile sunt foarte bune, și că fostul ministru are chiar oameni care îi fac patul și îi spală farfuriile.

Avocata Alinei Bica, Laura Vicol, a făcut mai multe declaraţii în presa din românia despre condiţiile de coşmar în care ar sta Elena Udrea în închisoare, în Costa Rica:

„Este teribil! E groaznic. Au dormit cu trei sau patru femei în acelaşi pat, e mizerie, violenţă, nu sunt gardieni acolo.”

Avocata, crie lateja.cr, spune că Elena Udrea a ales să nu o ia pe fetiţa sa în închisoare de frica unor boli.

În replică, Ministerul Justiţiei şi Păcii de la San Juan a făcut publice condiţiile de detenţie şi spune că ceea ce a ajuns în presa română de departe de realitate.  

„Cele două românce sunt închise în modulul A2. După cum se ştie, închisoarea Vilma Curling nu e supraaglomerată şi fiecare dintre deţinute are propriul pat. Modulul este construit pentru 68 de persoane şi nu e supraaglomerat.”, a declarat Jose Luis Bermudez, director în ministerul Justiţiei din Costa Rica. 

Acesta a mai spus sursei citate că nu s-a primit nicio plângere formală din partea Elenei Udrea, iar drepturile ei şi ale Alinei Bica au fost pe deplin respectate: “Nici măcar nu şi-au spălat o farfurie sau să îşi cureţe patul. Sunt oameni angajaţi pentru asta.”

Elena Udrea poate să stea în închisoare cu fiica ei

În ceea ce priveşte situaţia Elenei Udrea şi a fiicei ei, directorul Jose Luis Bermudez spune că i s-a oferit posibilitatea de a locui alături de copil, în închisoare, dar până acum românca nu a cerut transferul într-un corp de clădire special amenajat pentru astfel de situaţii: „Nu există niciun risc pentru fetiţă, aşa cum a declarat avocata ei în România.”

„Există o zonă exclusivă pentru femeile care se pregătesc să nască, sau care au născut, paturi pentru copii. Pot sta acolo alături de copiii lor până când aceştia împlinesc trei ani. E curat, sunt pătuţuri, scutece, asistente medicale, au o atenţie specială din partea personalului.”, a spus Bermudez.

Acesta a mai adăugat că Elena Udrea îşi vede fiica de două ori pe zi, întotdeauna la cerea ei.

Elena Udrea rămâne, în continuare, în arest în Costa Rica. Judecătorul a decis să respingă cererea de eliberare, în urma audierilor care au avut loc vineri.

„Cererea de eliberare înaintată de apărarea doamnei Udrea a fost respinsă. Cetățeanul român va rămâne în arest preventiv”, a transmis procurorul.

Pe 3 octombrie, Elena Udrea și Alina Bica au fost arestate în Costa Rica. Fostul ministru al turismului a fost săltată chiar din stradă.

Arestarea a avut loc la cererea autorităților române, care cer extrădarea lor. Elena Udrea și Alina Bica sunt în arest preventiv pentru o perioadă de 2 luni, timp în care autoritățile din Costa Rica procesează cererile de extrădare înaintate de partea română.

Sursa: observator.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.