Elev al Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, medaliat cu bronz  la Olimpiada Internațională în domeniile Matematică, Fizică şi Informatică

În perioada 16-23 februarie 2022, la Almaty, Kazahstan, National School of Physics & Math (NSPhM), Centrul Republican Științific “Daryn” şi Ministerul Educației şi Științei al Republicii Kazahstan au organizat a XVIII-a Ediție a Olimpiadei Internaționale Zhautykov în domeniile Matematică, Fizică şi Informatică.

Victor-Ioan Dumbravă, elev în clasa a 12-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, pregătit de profesor Adrian-Eracle Nicolescu, a obținut medalia de bronz la secțiunea Fizică a Olimpiadei Internaționale din acest an,.

Concursul de fizică s-a desfășurat în perioada 17- 18 ianuarie și a presupus participarea concurenţilor la două probe individuale: în prima zi o probă teoretică pe durata a 4 ore , iar în a doua zi o probă de prelucrare a datelor experimentale pe durata  altor 4 ore.

Anul acesta, olimpiada tradițională a înregistrat un număr record de participanți – aproximativ 1.200 de elevi, 146 de echipe din 21 de țări, inclusiv Kazahstan, Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Bulgaria, Georgia, Indonezia, Iran, Kârgâzstan, Mongolia, Rusia, România, Serbia, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Ucraina, Norvegia, India, Turcia și Vietnam.

Din cauza situației pandemice la nivel mondial, Kazahstan, țara organizatoare, a decis să adapteze olimpiada din acest an la un format online: fiecare participant și-a reunit lotul de elevi într-un singur centru de concurs, supravegheat atât fizic cât și audio-video. Lucrările elevilor au fost evaluate de comitetul științific al olimpiadei, iar rezultatele au fost trimise către delegațiile naționale.

În urmă cu trei luni, în luna noiembrie 2021, Victor-Ioan Dumbravă a mai obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică (IOAA) din Columbia.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Vergil Chițac, primarul Constanței, a ratat un nou termen. Spitalul de Boli Infecțioase nu s-a deschis nici azi, așa cum a promis

Mon Feb 28 , 2022
Spitalul de Boli Infecţioase a fost închis în octombrie 2021, după ce o un incendiu a omorât șapte oameni și a distrus Secţia ATI. Primarul Chițac a anunțat inițial că spitalul va fi deschis până pe 15 decembrie 2021. A ratat termenul. Pe 11 ianuarie 2022, odată cu vizita ministrului […]
Vergil Chițac, primarul Constanței, a ratat un nou termen. Spitalul de Boli Infecțioase nu s-a deschis nici azi, așa cum a promis