Elevă de clasa a VIII-a, diagnosticată cu Covid-19

O elevă de clasa a VIII-a a fost diagnosticată cu virusul COVID-19, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Cezar Anuţei.

Potrivit acestuia, eleva a fost confirmată cu noul coronavirus în cursul zilei de miercuri, după ce cu o zi înainte mama acesteia a fost testată pozitiv pentru COVID-19. Cursurile de pregătire pentru examenele naţionale ale Şcolii Gimnaziale ”Miron Costin” din Suceava au fost suspendate.

Săptămâna trecută, eleva a fost la pregătirea pentru examenele de evaluare naţională împreună cu nouă colegi şi un profesor.

În prezent, colegii elevei şi profesorul de la clasă se află în izolare la domiciliu, iar Direcţia de Sănătate Publică Suceava desfăşoară o anchetă epidemiologică.

Acesta este al doilea caz de infectare cu noul coronavirus în rândul elevilor din judeţ care urmează să susţină examene naţionale în perioada următoare .

Primul caz a fost cel al unei adolescente din Poiana Micului, elevă în clasa a XII-a la Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului, care a participat, alături de alţi colegi, săptămâna trecută, la cursurile de pregătire pentru Bacalaureat. Şi în acest caz, conducerea liceului a luat decizia de a suspenda orele de pregătire pentru examen.

Potrivit lui Cezar Anuţei, eleva este internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, alături de mama sa, tânăra fiind asimptomatică. AGERPRES/ (AS- autor: Silvia Marcu, editor: Anamaria Constantin, editor online: Ady Ivaşcu)
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Cât costă un zbor din Constanța spre Cluj, Timișoara sau Oradea și cât costă drumul cu mașina

joi iun. 11 , 2020
Tarom a anunțat că va opera, în această vară, zboruri pe rutele Constanța – Cluj, Constanța – Timișoara și Constanța – Oradea. Biletele se pot procura de pe site-ul Tarom. Am făcut o simulare pentru un zbor cu plecare pe 16 iulie și cu întoarcere pe 19 iulie. Un city-break […]
tarom constanta iasi

V-ar putea interesa și: