Eleve ale Liceului Teoretic Ovidius, premiate la concursul Climate Detectives, organizat de Agenția Spațială Europeană

Elevele Mara Vașlaban și Ștefania Puflene, clasa a XI-a la Liceul Teoretic Ovidius, coordonate de profesoara Carmen Bucovală, au câștigat faza națională a competiției europene Climate Detectives.

Proiectul prezentat, legat de modalitatea de utilizare a culturilor de microalge pentru captarea gazelor de seră, a fost apreciat de juriul național ca fiind creativ, bine documentat și conectat cu tema generală a concursului, aceea a investigării cauzelor și consecințelor schimbărilor climatice.

În etapa următoare, echipa Liceului Teoretic Ovidius este invitată să ia parte la evenimentul de celebrare al acestei campanii, ce va avea loc la sediul din Italia al Agenției Spațiale Europene, în perioada 20 și 22 mai 2024.

În cadrul acestui eveniment, participanții vor avea ocazia să interacționeze cu experții în domeniul studiilor satelitare, dar și cu elevi din țările afiliate ESA, câștigători ai selecțiilor naționale.

ESA Education organizează anual concursul Climate Detectives, care oferă elevilor oportunitatea de a înțelege modul în care sateliții pot observa și urmări schimbările în clima și mediul Pământului.

Sursă foto: Liceul Teoretic Ovidius


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Eleve ale Liceului Teoretic Ovidius, premiate la concursul Climate Detectives, organizat de Agenția Spațială Europeană

  1. Felicitări elevelor și doamnei profesoare!Ar trebui investiții serioase pt.aolicarea in practica a ideilor .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

mie apr. 24 , 2024
Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. „Energia electrică ne […]

V-ar putea interesa și: