Elevi ai Colegiului Mihai Eminescu, locul întâi la o prestigioasă competiție de limbă franceză

Joi, 14 martie 2024, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa a fost gazda unui eveniment important pentru comunitatea lingvistică reprezentată de vorbitorii de  limbă franceză. La întâlnire au participat reprezentanţi ai Institului Francez din Bucureşti, ai Alianţei Franceze din Constanţa, Inspectoratulului Şcolar Judeţean Constanţa şi Consulatului onorific al Republicii Franceze la Constanţa, alături de elevi, părinţi, profesori de limba franceză şi conducerea  Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”. 

Reuniunea a avut un dublu scop: în primul rând, acela de a sărbători reuşita elevilor clasei  a IX-a B, bilingv- limba franceză, la concursul DELF Junior 2023, la care au obţinut cea mai înaltă distincţie – „le Grand Prix”, clasându-se pe locul 1 la nivel naţional, într-o competiţie la care au participat  alte 125 de echipaje reprezentative din şcoli şi licee din România.

În al doilea rând, s-a marcat, prin acest eveniment, debutul activităţilor dedicate francofoniei la nivelul oraşului Constanţa, întrucât, pe 20 martie vom sărbători, ca în fiecare an, Ziua Internaţională a Francofoniei.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Arestați pentru trafic internațional de droguri

vin mart. 15 , 2024
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane, în trei cauze penale, privind săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc, trafic de […]

V-ar putea interesa și: